06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Boekentips

Boekentips

In de afgelopen 15 jaar heb ik heel veel boeken gelezen over eetbuien, emotie-eten, mindful eten, zelfliefde, bodypositivity en andere aanverwante onderwerpen die mij hebben geholpen op mijn weg naar een gezonde relatie met eten.

Ik wil deze boeken graag met je delen, maar wil je er tegelijkertijd ook bij vertellen dat je de oplossing niet alleen uit boeken kunt halen. Om de oorzaak van jouw eetbuien te achterhalen, nieuwe gewoontes aan te leren en een fijnere relatie met eten en met jezelf te krijgen zul je er ook met andere mensen over moeten praten. Met je ouders, familie, partner, vrienden, collega’s en zeker ook een professional zoals een coach, een psycholoog, een therapeut of een trainer.

Het is namelijk de dialoog (het gesprek, de vragen die iemand aan jou stelt, de opmerkingen die je raken) die daadwerkelijk voor positieve verandering kan zorgen. Je kunt dit niet alleen doen en je hoeft dit ook niet alleen te doen.

Er zit vast en zeker een inspirerend boek voor je bij!

Er zijn veel boeken geschreven over emotie-eten en dit boek steekt met kop en schouders boven de rest uit! Waarom? Het gaat niet over de standaard uitleg over eetbuien en eetstoornissen en het is ook niet het zoveelste ‘dieetboek-waar-niets-nieuws-in-staat.

Dit boek geeft je handvatten (heel praktisch met allerlei leuke oefeningen en een cd) over hoe je met je innerlijke saboteur om moet gaan. Dit boek heeft voor mij ècht het verschil gemaakt in mijn strijd meet eetbuien en emotie-eten.

Eetbuien en emotie-eten gaan niet over eten maar over je gedachten, gevoelens en gedrag. Dit boek raad ik je persoonlijk aan omdat het gaat over het veranderen van je gevoel door de manier waarop je denkt te veranderen.

Het is een praktisch boek met heel veel invuloefeningen. De schrijver gebruikt heel veel verschillende situaties in het boek waardoor het altijd herkenbaar voor je is. Een heel fijn boek als je al weet dat gevoelens als angst, depressie, boosheid, schuldgevoel of schaamte de oorzaak zijn van je eetbuien!

Tatjana Almuli woog ooit 160kg en viel 60kg af door met het programma Obese mee te doen. Nadat ze zoveel af was gevallen, voelde ze zich niet meer haarzelf waardoor ze heel bewust besloot om weer aan te komen.

Dit boek van Tatjana neemt je persoonlijk mee in haar reis van bodypositivity naar bodyneutrality. Het is soms lachen, gieren en brullen maar ook om te janken omdat het zo herkenbaar is. Daarnaast is er aandacht voor het bredere maatschappelijke probleem van dik zijn. Dit boek heeft mijn zelfliefde voor mijn lijf aanzienlijk vergroot! Ik heb het in 2 dagen uitgelezen!

Wow! Dit boek! Caroline Dooner heeft The Fuck It Diet geschreven omdat ze zelf heeft ervaren dat geen enkel dieet werkt. Diëten maken je op lange termijn alleen maar dikker in plaats van dunner. Tevens vergroten diëten de haat-liefde relatie die je hebt met eten, maar ook met jezelf. Diëten zijn giftig voor je lijf en je hoofd. Zij besloot dat het ook anders moet kunnen en onderzocht op 4 verschillende gebieden wat nou het beste voor je is: lichamelijk, emotioneel, mentaal en je drijfveren.

Ik schreef over dit boek een boekverslag.

Spicy Pepper Coaching
Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)