06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Ik ben Frouke en ik ben eetbuiencoach:

… als eten een pittig onderwerp voor je is.

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Echt super, helder uitgelegd en met een goed tempo dus erg goed te volgen. Ik vond de structurele vorm in combinatie met de uitleg heel helder en to the point, zo ook makkelijk toe te passen. Beter te volgen dan de zoom meetings van school 😇

Chaja

Workshop Body Positivity

Gisteren volgde ik de workshop Body Positivity bij Frouke en jeetje wat was dat waardevol! Van te voren vond ik het erg spannend omdat het toch een persoonlijk onderwerp is en je toch met een groep ‘vreemden’ zit. Maar het was een hele veilige omgeving waarin iedereen kwetsbaar durfde en kon zijn. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en hele fijne handvatten gekregen om nog meer aan de slag te gaan met zelfacceptatie en zelfliefde. Een echte aanrader!

Nicole Adelaars

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

De mini cursus “versterk je mindset” is echt heel waardevol!
Veel van geleerd, dus echt een aanrader. Frouke is echt een topper 💪🏻

Ina Dijkman

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Ik wilde je nog zeggen dat ik de minicursus heel erg fijn vond om te doen!
Lekker in mijn eigen tempo. Over iets meer dan een week uitgesmeerd.
Mooie opbouw, helder verteld en fijne opdrachten erbij!
Dank je wel dat je mijn mindset weer een boost hebt gegeven hiermee!!
🙏🏻💕😘

Wendy

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Vijf dagen de online mini-cursus van jou met veel plezier gevolgd.
Iedere les een ander thema duidelijk en fijn uitgelegd.
Het gaf mij overzicht aan de slag te gaan met de opdrachten en daardoor kreeg ik inzicht in mijn patronen.
Ik wil je hartelijk danken voor deze mini-curus. In een korte tijd kun je grote stappen zetten.
Een aanrader!

Shirin

Online Coaching

Je helpt me heel erg. Ik ben al een heel eind op weg. Je hebt me geleerd dat als ik rustiger eet dat ik dan minder snel geneigd ben om te gaan snaaien. Je hebt me geleerd dat je mindfull kan eten, je hebt me geleerd dat er geen goed of fout eten bestaat en dat helpt mij echt dat geeft echt rust. Door de coaching ben ik anders gaan kijken naar eten. In de coaching zelf vind ik het heel fijn dat je het geduld hebt als ik niet uit mijn woorden kom en dat je me helpt dmv voorbeelden. Dan blijf ik zelf ook rustig. Ik ben je zo dankbaar! Ja, je bent zeker positief..

W.

Online coaching

Frouke, je hebt me echt enorm geholpen met mijn snaaibuien. Ik was deze krampachtig onder controle aan het houden, maar juist omdat jij me leerde de controle los te laten, bleven ze weg. Ik zie nu in dat het loslaten van regels en restricties over eten me echt heeft geholpen. Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht. Ik hoef niet meer te snacken als ik moe of gestresst ben. Ik kan zelfs chips eten zonder dat de hele zak leeg moet. Dat is echt zo lang geleden!

Simone

Online coaching

(…) Toen een coachingtraject in gegaan met een eetcoach om een gezonde relatie met eten te krijgen. Eten niet te zien als vijand maar als een middel om je lichaam te voeden. En waar je ook best van mag genieten!

Sinds die tijd gaat het zoveel beter, hele andere kijk naar eten en naar mijn lichaam. Ik leer zoveel van haar en leer echt nu van mezelf te houden en mezelf te accepteren zoals ik ben.

Anoniem

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

Hele waardevolle middag gehad bij Frouke. Zoveel nieuwe inzichten; wat een verademing. Struggle jij hier ook mee? Doe jezelf een plezier en ga ermee aan de slag!

Ik ben blij en opgelucht de stap te hebben gezet!

Anoniem

Coaching 1-op-1

Frouke is echt goud waard! In haar coachingsgesprekken heeft ze me geholpen om mijn snoep-buien onder controle te krijgen. Iets waar ik als suikerverslaafde al jaren tegenaan liep en waar ik me ook altijd voor heb geschaamd.
Ze wist feilloos de vinger op de zeker plek te leggen. Samen gingen we op zoek naar de reden en de momenten van het snoepen en maakten we een nieuw eetschema waarbij de focus lag op het aanleren van nieuw eetgedrag in tegenstelling tot het afleren van oude gewoontes. Zelden ben ik zo eerlijk geweest naar iemand over mijn eetgedrag en daar heb ik geen moment over getwijfeld, bij Frouke ging dat als vanzelf. Het ‘potje met daadkracht’ en mijn nieuwe eetschema houdt me nog dagelijks bij de les. En als ik heel af en toe toch iets pak, dan is dat niet om mezelf te belonen. Maar gewoon omdat ik het mezelf gun.

Het feit dat Frouke ook altijd positief is gebleven, heeft me heel erg gesterkt. In al onze contactmomenten, zowel mail als de coachingsgesprekken heeft ze me op de juiste manier weten te laten groeien. Uit ieder gesprek haalde ik weer nieuwe energie om ermee aan de slag te gaan. En ging het even niet zoals verwacht of gehoopt, dan was ze gewoon om me te complimenteren met iets wat ik wel goed had gedaan. En dat hele kleine beetje positieve energie was altijd voldoende om er weer mee verder te gaan.

Frouke je bent een top-voedingscoach! Op en top een coach in je manier van communiceren. En het delen van je eigen ervaringen heeft mij veel inzichten gebracht. Dankjewel dat je mij de juiste weg hebt gewezen. Ik raad iedereen met eetbuien (…. Of wat je hier zelf wilt plaatsen) aan om zich door jou te laten coaching. Dit kleine zetje dat je jezelf gunt, betekent een grote verandering voor de rest van je leven!

Karin V.

Coaching 1-op-1

In 5 coaching gesprekken heb ik enorm veel inzicht & vooruitgang geboekt! Frouke, je bent een top-coach, fijn mens, heerlijk down to earth  waardoor wij samen tot een concreet en realistisch stappenplan voor de toekomst zijn gekomen.

Ik voelde mij erg op mijn gemak waardoor ik gemakkelijk kon vertellen over wat mij bezig houd, wat mijn gedachten zijn, wat ik moeilijk vind. Je had mijn vertrouwen snel gewonnen, wat het proces bespoedigt. De flexibiliteit vond ik ook erg prettig, als iets actueel is, speel je hier gemakkelijk en handig op in. Je houdt je niet krampachtig vast aan de uitgestippelde lijn. Dit maakte het traject voor mij verassend, het voldeed niet aan mijn verwachting, maar dan in de meest positieve zin, het oversteeg juist mijn verwachting! Het traject heeft voor mij vooral bewustwording opgeleverd en duidelijkheid over vervolgstappen.

Naast het feit je je gemakkelijk vertrouwen wint heb ik gemerkt dat je mij ook in beweging hebt gekregen! Deze kwaliteit is essentieel voor coaching en dit beheers je. Je hebt mij aangesproken op mijn eigen drijfveren en daarbij ben je realistisch gebleven in je vraagstelling.

De naam “Spicy Pepper Coaching” doe je eer aan :), een lekker tempo in de gesprekken, je schakelt snel, TOP!! Ik kan het iedereen aanraden.

Wilma Verberk

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Je hebt veel verteld, waardoor ik af en toe niet goed begreep wat je bedoelde. Er is duidelijk veel over dit onderwerp te vertellen. Misschien kan je de verschillende onderdelen in meerdere webinars onder brengen. Wel het nodige geleerd. Bijvoorbeeld over stigmatiseren in de gezondheidszorg. Nooit zo bij stilgestaan, maar (nu achteraf) wel mee te maken gehad. Ik ga zeker oefenen met je tips voor reageren en grenzen aangeven bij familie en vrienden.

Ellen

Workshop Mindful eten

Het was voor mij een inspirerende middag. Herkenbare verhalen gehoord van de andere dames. Ik was er samen met mijn dochter. Ik wil, net als zij, op een andere manier toch nog iets afvallen, maar uiteindelijk op een manier die werkt op gewicht blijven. Dus zonder calorieën en punten tellen, dat heb ik al bijna 40 jaar gedaan 😀Nu is het tijd om het roer om te gooien. Mindful gaan eten en leven. Bewuste keuzes maken. In het begin zal het best moeilijk zijn voor mij om de controle los te laten, maar ik vertrouw erop dat het gaat lukken. 💪🏻

Anja

1-op-1 coaching

Hi Frouke, Door je persoonlijke benadering, je oprechte aandacht en je kennis heb ik veel aan je coaching gehad.

Je hebt mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en in de voor mij achterliggende patronen. Hierdoor eet ik nu heel bewust gezond en ook ongezond want dat mag ook af en toe. Doordat jij mij zag kon ik milder zijn voor mezelf en beter voor mezelf zorgen. Ik heb het sporten weer opgepakt en voel weer energie!

Dank voordat jij jij bent en al je tips!

Groetjes, Judith

Judith

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Hoi Frouke, ik heb zojuist de minicursus afgerond.
Ik vond het een cursus die heel verassend was. Met onderwerpen waarbij ik nooit zo heb stil gestaan. Bijvoorbeeld stap 1.
Dank je wel daarvoor!! Mijn mindset zal zeker een boost krijgen.
Ook heb ik laatst jouw techniek gebruikt om tegen angst/onrust te zeggen: bedankt dat je er bent maar nu heb ik je niet meer nodig.
Het werkte!! Wat een ervaring. Ook hiervoor dank. 😘

Betske de Jong

Online Coaching

Mocht je twijfelen over een volgen van een coachingstraject: ik zeg: DOEN! Frouke heeft me enorm goed geholpen met het vinden van de oorzaken van mijn eetbuien, een goede verstandshouding te krijgen met eten en drinken, mijn gedachtes hierover te veranderen en heeft me geleerd mezelf rust te gunnen en te voelen wat ik echt nodig heb. Ze weet precies hoe ze je kan bereiken en pakt je even hard aan als dat nodig is (ik had dat echt nodig), maar zeker op een lieve en respectvolle manier. Het heeft me zoveel moois gebracht! Dank je wel Frouke!

Anoniem

Online coaching

Frouke geeft hele goede en persoonlijke coaching. Mede dankzij haar heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met mijn eetverslaving en geleerd hoe sterk ik zelf ben. Ik zou haar iedereen willen aanraden!! Het is een bevrijding! 

Lisette R.

Online coaching

Ik volg coaching bij een geweldige vrouw die mij leert om weer een gezonde relatie te krijgen met eten.

Dat eten niet goed of slecht is maar dat het gewoon voedsel is en dat je er best van mag genieten. Dat het getalletje op de weegschaal niet belangrijk is en niet bepaald of je dun/dik bent.. En al helemaal niet of je mooi bent of niet!

Ik heb dus nu ook al een paar maanden niet meer gewogen! En dat voelt heerlijk! Thnx Spicy Pepper Coaching!

Anoniem

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

De tweedaagse training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’ die Frouke geeft, is een aanrader. Frouke is een fijne gespreksleider, die kalm en gestructureerd werkt en je een goed stappenplan aanbiedt.

Zij zorgt voor ruimte om eigen ervaringen te delen in een veilige omgeving; al je ervaringen blijven binnen die vier muren. Ook deelt zij tips en eigen ervaringen uit haar tijd voor, tijdens en de periode na haar eigen eetbuien. Zij begrijpt als geen ander de struggles die je hebt.

Je ontmoet gelijkgestemden, hoort en merkt dat je niet de enige bent die last heeft van eetbuien. Of het nu om ‘maar’ twee kilo gaat of om dertig, jij wordt serieus genomen en gesteund door zowel Frouke als de groep.

‘Wat kost dat?’ denk je wellicht, maar voor het bedrag hoef je het echt niet te laten. Een maand eetbuien kost meer.. en je gezondheid is ook wat waard. Gewoon doen, je leert er altijd iets van!

G. van R.

Coaching 1-op-1

Topcoach!

Joke vd K.

Coaching 1-op-1

Frouke is niet alleen een goede coach, die zowel haar eigen ervaringen als haar vakkennis gebruikt, ze is ook een heel fijn mens. Direct, warm, oprecht, betrokken.

Tijdens onze gesprekken voelde ik me veilig en gehoord en was er gelukkig ook ruimte voor humor. Frouke heeft me echt in actiemodus gekregen. Ik ben me er ook (weer) bewust van dat ik minder rekening hoeft te houden met iedereen en alles en meer mag doen waar ik behoefte aan heb. Dat geeft veel ruimte.

Frouke, bedankt voor de inzichten die ik van jou heb mogen ontvangen en voor het resultaat wat daar uit voort is gekomen.

Cokkie Bakermans

Coaching 1-op-1

Ik vond het coachingstraject een erg prettige ervaring. Frouke heeft me altijd erg op mijn gemak laten voelen. Ik vond onze open gesprekken fijn, ik kon mezelf zijn. Ik vond het traject te kort, maar ben wel tevreden met de behaalde resultaten. Frouke kan goed luisteren en ze kan goede pointers geven waar je wat mee kan.

Ik zou Frouke zeker aanraden, ze is down to earth, weet waar ze over praat omdat ze het zelf allemaal heeft meegemaakt, dus kan je als geen ander helpen. Verder is ze non-judgemental, wat ervoor zorgt dat je je op je gemakt voelt. Ze is er echt voor je met haar volle aandacht.

Jaimy van B.

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Ik vond het een eye opener. Raakte in het begin geëmotioneerd toen je zei “het is niet jouw fout” Je hebt een fijne manier van uitleggen. Je bent duidelijk met heldere voorbeelden. Het was voor het eerst dat ik een webinar als dit heb gevolgd. Ik heb er zeker wat aan gehad. En ik realiseer me dat ik veel meer mijn grenzen aan mag geven en door jouw voorbeelden heb ik nu een idee hoe ik dat kan doen. Het zal inderdaad wel oefenen worden. Ik zou graag vaker een webinar van jou willen volgen Frouke. Heel erg bedankt voor vanavond.

Petra

Online coaching

Het is heel leerzaam geweest. ik heb patronen in mijn eetgedrag ontdekt die ik niet wist. Het is me gelukt om mijn eetbuien van elke dag naar 2x per week terug te dringen en meestal blijft het bij hier en daar iets lekkers.. Frouke is bij mij heel geduldig geweest en heeft me goed geholpen, het is een positief ingestelde vrouw die echt weet waar ze het over heeft. Ze heeft aan een half woord genoeg. Het was heel fijn ik raad jullie haar echt aan.

Wobke Niepoth

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Frouke verteld op duidelijke wijze hoe je een positievere mindset kunt hebben. Maar ook hoe je de liefde voor je lichaam en jezelf terug kunt vinden. Hoe je een betere relatie krijgt met eten en hoe je je negatieve gedachten om kunt zetten naar positieve gedachten. Ze schroomt hierbij niet om eigen ervaringen te delen, want het in de praktijk heel fijn maakt. Het is persoonlijker en geeft je direct de juiste handvatten die je nodig hebt. Ze geeft je heel veel informatie in korte tijd en helpt je op weg naar een positievere mindset.

Ik vond het fijn om te volgen, het lukt niet elke dag opnieuw een video te bekijken. Maar doe wat goed voelt en volg hierin ook jouw eigen tempo. Het beter contact maken met je lichaam blijft soms nog een lastig punt en Frouke helpt je hier heel fijn mee om dit opnieuw weer vaker te gaan doen. Zo vond ik iedere dag opstaan met intentie, het lachen en minder beladen maken van het eten van slecht voedsel (of eetbuien), het dankbaarheidsboekje (wat ik wel heb en helaas nog te weinig gebruik) en de signalen en affirmaties om je lichaam en jezelf meer lief te hebben vond ik fantastisch. Ik heb – ondanks dat ik al veel weet – toch dingen bijgeleerd en geloof dat deze mindset cursus een aanwinst is voor iedere vrouw. Iedere vrouw die het verdient om nog – een beetje – meer van zichzelf en haar lichaam te houden!

Melinda van Rossen

Boost your Health

Online Coaching

Ik heb Frouke ervaren als een warme, betrokken en flexibele coach. Ze denkt goed mee en helpt overzicht te creëren waar dat nodig is. Ze is niet bang om te zeggen waar het op staat en voor mij is dat precies de spiegel die zo af en toe nodig is! Het coachingstraject heeft me niet alleen goed geholpen op het gebied van eetproblematiek maar misschien nog wel het meeste in mijn persoonlijke ontwikkeling. Super dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen nemen tijdens dit traject!

Lisa van der Meulen

Workshop ‘Mindful Eten’

Lieverd, ik wil even met je delen dat je workshop afgelopen zondag bij mij echt veel teweeg heeft gebracht. Gisteren en vanavond kon ik bij het avondeten stoppen met eten omdat ik voelde dat ik genoeg had gehad, door echt even bewust te gaan voelen. Normaal had ik alles opgegeten, omdat… zonde weg te gooien en dus maar door eten.

Ook vermijd ik al heel lang tankstations omdat ik altijd snacks koop als ik naar binnen ga. Vanavond moets ik er door omstandigheden toch naar toe en ook nog naar binnen. Ik zag alles en kon mijzelf echt afvragen “wil ik dit?” Het antwoord was nee! En zonder iets te kopen kwam ik buiten en ik ben rete trots. Dank je wel.

Ivanka de Wardt

Online coaching

Frouke heeft me geholpen ruimte in mijn hoofd te krijgen en met een afstand te leren kijken naar waarom ik eetbuien heb. IK heb geleerd om met liefde naar mezelf te kijken en vanuit daaruit bewuste keuzes te maken.

Marloes K.

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

Wat ik fijn vond tijdens de bijeenkomsten was dat zonder ook maar iets uit te hoeven leggen ik mij al begrepen voelde, door Frouke, maar ook door alle andere deelnemers. Wat kon ik veel herkennen en leren van de andere. Voor het eerst dat ik mij niet voor mijn eetbuien hoefde te schamen en ik er zo open en eerlijk over kon praten!

Ik heb veel over mezelf geleerd en weet ook beter dat dit een proces is en het belangrijk is om jezelf de tijd te geven. Ik zag zoveel sterke vrouwen die stuk voor stuk zo steunend en begripvol waren voor elkaar en toch zo streng en oordelend naar zichzelf. Ik vond dat jij hier heel goed op in wist te spelen en kon spiegelen naar ons wat we zelf niet zagen. Je wist de vinger op de zere plek te leggen en tot de kern te komen. Ondanks deze confrontatie creëerde je een veilige, vertrouwde en warme sfeer wat uitnodigend was om te delen.

Ik ben heel blij dat ik de workshop heb gevolgd! Je hebt mij laten zien dat ik aan mezelf mag werken en in mezelf mag investeren!

Janiek

Deelnemer online training Get a Grip

Stap 5 vd cursus ook afgerond…kan je vertellen dat ik wel anders met eten omga nu. De donderdag blijft voor mij een uitdaging. Ik had mezelf een film beloofd, en keek uit naar de avond. Toch de reep chocolade op, terwijl ik niet echt van chocola hou, maar daar bleef het bij. Niet dat nare gevoel dat ik door moest eten. Ik genoot vd film en het lekkers. Het positieve uitkijken naar de ‘me-time’ deed me dus niet verliezen in een vreetbui. Ik krijg meer rust als het om eten gaat. En geniet ook zonder schuldgevoel als ik iets lekkers eet. Deze positieve mindset geeft me ook een beter beeld over mezelf. Ik ben te zwaar en wil graag wat kilo’s kwijt maar dat gaat nu stap voor stap gebeuren. Echt een aanrader! Geen dieet maar je leert over eten, gevoel en over jezelf!

Elly

Coaching 1-op-1

Je merkt dat Frouke dit heel leuk vindt en dat werkt aanstekelijk. Ze luistert goed, weet hoofd- van bijzaken te scheiden en onthoud kleine dingen die erg waardevol zijn in de gesprekken. Ik voelde me erg op mijn gemak.

Frouke wist mijn gedachtegangen goed te volgen en terug te geven in een correcte samenvatting waardoor het voor mij overzichtelijker werd. Lekker praktisch en duidelijke opdrachten die goed aansloten in mijn zoektocht.

Doelen waren helder weer gegeven in een plan waardoor ik wist waar ik aan toe was en kreeg daardoor echt zin om er mee aan de slag te gaan. Fijn ook dat Frouke me meenam in haar denkwijze en eigen ervaring deelde. Ze nam ook echt de tijd wat er voor zorgde dat ik me niet opgejaagd voelde en rustig alles kon laten bezinken.

Het traject heeft veel bijgedragen aan het herontdekken van mijn kwaliteiten en heeft me geleerd anders te kijken. Het heeft me het zelfvertrouwen gegeven om verder te kijken. Ik heb geleerd hoe ik dingen meer passend kan maken voor mij en daardoor mezelf meer als uitgangspunt te gaan zien. Meer denken in mogelijkheden dan in beperkingen.

Dit is wat ik nodig had. Iets praktisch en afgestemd op mijn behoeften! In zeer korte tijd toch verandering te weeg brengen vindt ik erg knap maar ook fijn omdat ik graag vooruit wilde en net dit zetje nodig had.

Marijke van den Eijnden

Spicy Pepper Coaching
Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Word gratis lid van mijn Facebookgroep

mijn facebookgroep stop eetbuien en emotie eten