06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Testimonials, recensies, ervaringen, reacties

1-op-1 online coaching

Ik heb zo vaak gedacht dat eten mij triggerde, en dat mijn eetbuien mijn eigen schuld waren omdat ik bepaalde voeding (toevallig ook suiker) had gegeten en mezelf niet beheerst had. Pas sinds mijn jaar een-op-een coaching met Frouke ben ik erachter dat er bij mij vrijwel altijd emoties aan ten grondslag liggen en weet ik wat ik beter kan doen. En nu al ruim 1,5 jaar dieetvrij en zeker 9 maanden eetbuivrij! 

Suzanne

1-op-1 online coaching

Ik heb in 2021 een 1-1 coachtraject gevolgd bij Frouke, nadat ik haar eerst een tijdje volgde op FB. Ook ben ik een tijd lid geweest van de Blij met je Lijf club.

Frouke is een fijne coach, die je laat nadenken over je eigen aangeleerde patronen. En ook al begon het nog met dat ik graag wil afvallen, omdat dat beter is. Zijn we aan de slag gegaan met dat ik al goed ben zoals ik nu ben. Het accent lag veel meer op lichaamsacceptatie en vergroten van mijn zelfliefde waardoor mijn algehele stemming zoveel beter was. En dat is zoveel waard. Ik kwam erachter dat als ik milder naar mezelf ben, het emotie-eten ook stopte. Frouke stelt vragen je je echt naar jezelf laten kijken, het is belangrijk dat je je kwetsbaar opstelt en bereid bent naar je eigen handelen te kijken, want dan zie je dat je er ook invloed op uit kan oefenen. Dit traject heeft mij heel veel rust opgeleverd!
Daarnaast weet Frouke veel van intuïtief eten, daar heb ik in de blij met je lijfclub veel van geleerd. Daar ben ik zelf nu mee aan het oefenen. Twijfel je? Niet doen, maar ga ervoor, het levert je zoveel op!

Carola Arxhoek

1-op-1 online coaching

Fijne coaching sessies gehad bij Frouke. Ze wist snel te vinden waar het echt overging en konden daardoor snel tot de kern komen. Daarnaast is Frouke een lief en toegankelijk persoon met veel kennis die openstaat voor jou en waar je mee worstelt.

Carol Pijnacker

1-op-1 online coaching

Eerder kon ik niet in de spiegel kijken zonder dat ik het lelijk vond wat ik zag. Ik had allerlei ideeën over mezelf, bijvoorbeeld dat ik mijn lichaamsomvang aan mezelf te danken had omdat ik niet sportte of weer eens een halve zak ipv een schaaltje chips had gegeten. Met Frouke heb ik veel meer geleerd om realistisch te kijken naar hoe ik er uit zie. Ik ben zoals ik ben, ik eet zoals ik eet. Ik heb van Frouke geleerd dat ik daarbij keuzes kan maken: ik kan op de bank blijven liggen en de zak verder leegeten, of ik kan nu een kettingformulier invullen om te kijken waar mijn eetbui vandaan komt. Ik kan denken: ik heb trek, maar ik heb zojuist al gegeten, dus ik kan nu niks nemen. Of ik kan denken: ik luister naar mezelf, ik neem dit gevoel serieus, ik gebruik eventueel de hongerschaal die ik van Frouke heb gekregen en ik eet nog wat extra omdat mijn lichaam aangeeft dat ik dat nodig heb. En hoe meer ik op deze manier ben gaan kijken naar mezelf en naar mijn eetpatroon, hoe meer ik merk dat ik andere keuzes ben gaan maken en vaak helemaal de behoefte niet meer heb om een hele reep chocola te eten of een pak koekjes op te maken. Het is goed zoals het is. Ik ben veel meer ontspannen als het om eten en lichaamsomvang gaat en ik veroordeel mezelf niet meer zo hard. Dat is een fijn gevoel. Dankjewel Frouke, voor deze bewustwording en acceptatie van mezelf! 

R. V.

1-op-1 online coaching

Ik kijk zeer positief terug op mijn coaching gesprekken bij Frouke. Ik heb geleerd hoe ik meer vertrouwen mag hebben op mijzelf en dat ik kan leren luisteren naar mijn lijf. Frouke luistert, denkt met mij mee, maar laat ook vooral mij nadenken. Ze is flexibel en brengt je tot nieuwe inzichten. Er is ruimte om de onderwerpen te bespreken die over het nu gaan, maar ook die in het verleden hebben plaatsgevonden. Daarnaast neemt ze buiten de gesprekken om ook tijd voor je en is dus erg betrokken. Wanneer je de behoefte hebt en het jezelf gunt om jezelf te ontwikkelen, dan is Spicy Pepper coaching een aanrader.

Machteld

Blij met je lijf club

Ik ben erg positief, ik maak kleine stapjes vooruit. Fijn om elke week een opdracht en informatie te ontvangen. En dat je het op je eigen tempo kan uitvoeren en oefenen. 

Anoniem

Blij met je lijf club

Ik ben erg blij en dankbaar dat ik bij deze club zit, omdat na zoveel jaren eindelijk mijn oogkleppen weg mogen gaan en ik aan het helen ben van het hele gedoe van dik zijn.

Anoniem

Blij met je lijf club

Ik zit nu een paar weken bij de club. In korte tijd ben je wel op een hele andere manier met je eigen ontwikkeling en reis bezig. Heel fijn!

Anoniem

Blij met je lijf club

Ik realiseer me dat het een transformatie is en dat het veel tijd en werk gaat vragen. En dat ik vooral kleine stapjes moet nemen en niet teveel in 1 keer. Ik ben dus blij met deze club.

Anoniem

Blij met je lijf club

De Blij met je lijf club is precies waar ik naar op zoek was, het sluit super goed aan bij de fase waarin ik nu zit. Inmiddels ben ik volledig hersteld van mijn eetstoornis, maar zeker niet van alle jaren strijd tegen mijn lijf. Stap voor stap leer ik meer en kan ik beter naar mijn lijf luisteren.

Anoniem

Blij met je lijf club

Per toeval kwam ik een reel van Frouke tegen en was jaloers op haar houding en voorkomen. Zij zet zich volledig in voor body positivity, vrij van eetbuien en alles wat daarbij komt kijken.

In september ben ik de uitdaging op de foto aangegaan en was er al snel achter; van haar kan ik veel leren. Ze mag mijn reisleider zijn op weg naar het vinden van mijzelf.

En zo stapte ik in oktober in haar besloten club: De Blij met je Lijf. Elke week mooie opdrachten, een fijne podcast en nog meer om naar die gezonde mindset toe te werken.

Is het makkelijk om je oude ik met al die overtuigingen achter te laten? Nee, met de hakken in het zand, jank ik wat af en zit ik regelmatig in de weerstand. Maar hoort dat er niet gewoon bij? Transformatie gaat nooit zomaar. Eetbuien zijn er nog altijd en er is nog heel veel werk aan de winkel.

Toch kijk ik door een hele andere bril naar mijzelf dan dat ik een paar weken terug deed. Is de bril rozer geworden? Dont know.
Ben ik liever voor mijzelf geworden? Ja dat absoluut!

Veranderen zit in jezelf, maar het is fijn wanneer iemand je de weg wijst! Dankbaar dat iemand “zomaar” op je pad komt. ❤

Miranda

Online 1-op-1 coaching

Sinds onze sessies ben ik 6 kilo afgevallen, langzaam en zonder moeite. Maar ben ik mezelf vooral meer gaan waarderen.Zo ben ik vandaag een trouwjurk gaan passen en voor het eerst in jaren kan ik oprecht zeggen dat ik blij met met wie ik ben en ik heb me vandaag echt mooi gevoeld. Dus daar wilde ik je nog een keer echt voor bedanken!! Het is alsof je iets hebt aangewakkerd wat steeds verder is gaan groeien. ♥️

Thank you 🥰

Imke

Online 1-op-1 coaching

Frouke was mijn “kers op de taart” in de 1 op 1 coaching afgelopen half jaar. De eerlijke, open en warme manier van werken maakte dat ik geleerd heb anders naar mijzelf en eten te kijken. Ik denk zelfs dat de nadruk niet eens zozeer op eten lag, maar meer op mijn valkuilen, overtuigingen en gedachten.  Doordat Frouke op een empatisch confronterende manier werkt en daarbij ook zelf ervaringsdeskundige is, kan ik eindelijk zeggen dat eten niet meer mijn leven beheerst. Ik blijf Frouke volgen, ook na dit traject, zodat haar passie en missie mij kan blijven voeden zodat ik alleen maar verder kan groeien en het geleerde vast kan houden.

Floor

Online groepscoaching “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

De online groepscoaching heb ik als enorm waardevol ervaren. De inzichten die ik opdeed tijdens de lessen en de coachsessies hebben mij echt geholpen om de vicieuze cirkel van eetbuien en dieetdenken te doorbreken. Ik heb mijn eetgedrag nu in de hand zonder het gevoel te hebben dat ik iets niet mag of juist zou moeten doen. En soms gaat het even ‘mis’, maar daar voel ik nu geen oordeel meer op. Hierdoor ben ik liefdevoller naar mezelf en ook mijn omgeving. Ik kan je de coaching echt aanraden. Frouke is een coach die volgt naar wat er nodig is en sturend wanneer het moet. Ze geeft ruimte, confronteert op liefdevolle wijze en laat je in je waarde. Ook het groepsgevoel heb ik ervaren als een belangrijke toevoeging. Ondanks de online bijeenkomsten was de verbinding enorm. Je doet het niet alleen. Je doet het samen.

Bianca Wijngaards - Nelemans

Online groepscoaching “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

Ik heb mijn deelname aan de online groepscoaching als heel positief ervaren. Frouke is bij elke deelnemer even betrokken en heeft tijd voor iedereen. De groep voelde veilig en vertrouwd, waardoor iedereen zichzelf kon zijn en persoonlijke ervaringen kon delen. Frouke heeft de afgelopen weken veel handvatten gegeven om patronen te kunnen doorbreken. Hier zijn we wekelijks mee aan de slag geweest, maar het eindresultaat is een persoonlijk doorbraakplan waar iedereen zelf mee verder kan. Ik kijk met een goed gevoel terug op de groepscoaching en ben blij dat ik de dames uit deze groep heb leren kennen. Dat wij nu met elkaar in een Whatsapp groep zitten om in contact te blijven, zegt al genoeg over hoe fijn zo’n groep is! Ik kan de groepscoaching aan iedereen aanraden die worstelt met eetbuien.

R. van den Berg

Online groepscoaching “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

De online groepscoaching was ontzettend waardevol en leerzaam. De cursusavonden voelden echt als momentjes voor mezelf. Heel erg fijn om ervaringen te kunnen delen met anderen, herkenning te horen in elkaars verhalen. Dat geeft je echt het gevoel dat je niet de enige bent en dat je het niet alleen hoeft te doen. Frouke heeft me veel inzichten gegeven, waardoor ik weer stappen heb kunnen zetten in mijn proces.

L. van Os

Online groepscoaching “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

De groepscoaching is een geweldige manier om echt te werken aan je relatie met je lichaam en met eten. Door de praktische oefeningen, huiswerk en de bijeenkomsten krijg je snel veel informatie en veel inzichten over jezelf. Omdat je letterlijk niet alleen bent maar in een groep werkt, merk dat je niet de enige bent met bepaalde struggles. Juist door met een groep aan de slag te gaan kan je elkaar steunen en van elkaar leren. Voor mij heeft de groepscoaching echt voor een verdieping gezorgd in mijn zoektocht naar een fijne relatie met mijn lijf en met eten. Kortom, het is echt de beste investering in jezelf die je kan doen!

Ina Dijkman

Online groepscoaching “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

De groepscoaching met Frouke heeft me heel veel inzichten gegegeven in het ontstaan van mijn eetbuien waardoor ik hier langzaam maar zeker steeds meer grip op weet te krijgen. Tijdens de bijeenkomsten gaf Frouke praktische handvatten waar we direct mee aan de slag konden gaan. Als groep onderling wisten we elkaar ook op een goede manier te inspireren. De begeleiding van Frouke, de combinatie van lessen + coaching en de fijne groep waar respect en veiligheid voorop stond heeft ervoor gezorgd dat ik met een heel positief gevoel op dit traject terugkijk.

Ingrid. G.

Online 1-op-1 coaching

Uitgedaagd door Frouke haar online openheid over lichaamsacceptatie besloten om kennis te maken. Na mijn gastric bypass lukte het maar niet om balans te vinden in eten en mijn negatieve gedachtes niet de overhand te laten hebben in mijn relatie met eten.

Na onze kennismaking gestart met een coachingstraject. In mijn ontdekkingsreis naar mijzelf stond Frouke naast me met soms confronterende vragen, maar ook met bevestiging en motivatie. De omslag van de hele dag aandacht voor eten naar aandacht voor mijzelf is bijna magisch te noemen. Nooit gedacht dat echte balans en zelf acceptatie zo goed zou voelen.

De uitdaging om mijzelf voorop te zetten en niet de drang naar eten zal blijven maar ik heb geleerd hoe ik incheck bij mezelf om deze bewuste keuze keer op keer te kunnen maken vanuit zelfliefde. De handvatten en inzichten van Frouke waren en zijn helpend. Nu en in de toekomst.

Marjolein

Online Training “Help! Feestdagen!”

Ik heb de online feestdagen gevolgd. Wat een fijne training was dat. Het geeft mij meer rust, even een pas op de plaats en bezig zijn met waar het nu echt om gaat. Mijzelf daar gaat het even om, leren goed voor mijzelf te zorgen en dat ik ertoe doe. Het is praktisch, geeft goede tips die makkelijk toepasbaar zijn en het heeft mij geholpen. Daarnaast zijn de video’s fijn, spreek je met passie over jouw werk, praat je met respect en warmte naar een ander en is het gewoon oké hoe de ander is. Ik vond het heel fijn en ben blij dat ik mijzelf deze training cadeau heb gedaan.

Rina

Online Training “Help! Feestdagen!”

Een leuke en leerzame training. Je denkt veel over eten te weten, maar wat er allemaal in je gedachten omgaat rondom het eten is fascinerend 🙂. Bizar hoe de marketing inspeelt op je gedachten bij het doen van je boodschappen maar ook in reclames. Goed om bewust van te worden (en er niet in te trappen 😉) 

Daarnaast veel gehad aan de tips rondom organisatiestress en emotionele stress. Een to do list heeft iedereen wel. Het maken van weekplanningen met o.a. punten van je to do list heeft mij wel geholpen dit concreter te maken. Meestal denk je dat soort dingen te doen als er tijd over is, en dat heb je niet vaak. Op deze manier geeft het meer rust in je hoofd. Ook het zorgen voor anderen, regelmatig ten koste van jezelf, is een herkenningspunt.

En als laatst, de universele overtuigingen: dat je bang bent dat mensen niet van je houden en dat je niet genoeg bent, zijn wel herkenbaar. Fijn om te weten dat je niet de enige bent. En tips krijgt hoe je hiermee om kan leren gaan.

Kirsten Otte

Online Training “Help! Feestdagen!

Ik heb zojuist de training afgerond. Wat een mooie en fijne inzichten heb je gegeven. Heel fijn ook om alles na te kunnen lezen in de e-books. Dankjewel! 

Fijne feestdagen! 

Loes

Online 1-op-1 coaching

Ik weet dat getallen op de weegschaal niets zeggen over de persoonlijkheid die ik heb. Ik ben inmiddels een aantal kilo’s lichter dan een paar maanden geleden. En geloof me, ik heb er nog steeds niets voor gelaten: taart op werk, bonbons die ik kreeg op werk, chocolade pepernoten als ze in huis zijn. Maar niet meer een hele taart, bak of zak. Want het “hoeft” gewoon niet meer. Het beladen moeten is er vanaf. En ondanks dat ik weet dat je de weegschaal niet handig vind helpt het me toch enorm: die mentale strijd die ik heb geleverd en nog steeds regelmatig lever, levert iets op. Bij dit soort mijlpalen voel ik me zo ontzettend sterk en krachtig! Positiviteit voel ik dan zo intens, en alles wat je aandacht geeft groeit… ❤️😉

Ik denk niet dat ik je kan uitleggen hoeveel het betekent voor mij dat je me hiermee hebt kunnen helpen. Ik voelde me zo beschaamd, alleen, slecht en stom in het begin. Had ook niet durven dromen dat ik het onder controle zou krijgen. Zo ontzettend fijn dat je op mijn pad bent gekomen! 😘

Angela

Online 1-op-1 coaching

Je helpt me heel erg. Ik ben al een heel eind op weg. Je hebt me geleerd dat als ik rustiger eet dat ik dan minder snel geneigd ben om te gaan snaaien. Je hebt me geleerd dat je mindfull kan eten, je hebt me geleerd dat er geen goed of fout eten bestaat en dat helpt mij echt dat geeft echt rust. Door de coaching ben ik anders gaan kijken naar eten. In de coaching zelf vind ik het heel fijn dat je het geduld hebt als ik niet uit mijn woorden kom en dat je me helpt dmv voorbeelden. Dan blijf ik zelf ook rustig. Ik ben je zo dankbaar! Ja, je bent zeker positief..

W.

Online 1-op-1 coaching

Frouke, je hebt me echt enorm geholpen met mijn snaaibuien. Ik was deze krampachtig onder controle aan het houden, maar juist omdat jij me leerde de controle los te laten, bleven ze weg. Ik zie nu in dat het loslaten van regels en restricties over eten me echt heeft geholpen. Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht. Ik hoef niet meer te snacken als ik moe of gestresst ben. Ik kan zelfs chips eten zonder dat de hele zak leeg moet. Dat is echt zo lang geleden!

Simone

Online 1-op-1 coaching

(…) Toen een coachingtraject in gegaan met een eetcoach om een gezonde relatie met eten te krijgen. Eten niet te zien als vijand maar als een middel om je lichaam te voeden. En waar je ook best van mag genieten!

Sinds die tijd gaat het zoveel beter, hele andere kijk naar eten en naar mijn lichaam. Ik leer zoveel van haar en leer echt nu van mezelf te houden en mezelf te accepteren zoals ik ben.

Anoniem

Coaching 1-op-1

Frouke is echt goud waard! In haar coachingsgesprekken heeft ze me geholpen om mijn snoep-buien onder controle te krijgen. Iets waar ik als suikerverslaafde al jaren tegenaan liep en waar ik me ook altijd voor heb geschaamd.
Ze wist feilloos de vinger op de zeker plek te leggen. Samen gingen we op zoek naar de reden en de momenten van het snoepen en maakten we een nieuw eetschema waarbij de focus lag op het aanleren van nieuw eetgedrag in tegenstelling tot het afleren van oude gewoontes. Zelden ben ik zo eerlijk geweest naar iemand over mijn eetgedrag en daar heb ik geen moment over getwijfeld, bij Frouke ging dat als vanzelf. Het ‘potje met daadkracht’ en mijn nieuwe eetschema houdt me nog dagelijks bij de les. En als ik heel af en toe toch iets pak, dan is dat niet om mezelf te belonen. Maar gewoon omdat ik het mezelf gun.

Het feit dat Frouke ook altijd positief is gebleven, heeft me heel erg gesterkt. In al onze contactmomenten, zowel mail als de coachingsgesprekken heeft ze me op de juiste manier weten te laten groeien. Uit ieder gesprek haalde ik weer nieuwe energie om ermee aan de slag te gaan. En ging het even niet zoals verwacht of gehoopt, dan was ze gewoon om me te complimenteren met iets wat ik wel goed had gedaan. En dat hele kleine beetje positieve energie was altijd voldoende om er weer mee verder te gaan.

Frouke je bent een top-voedingscoach! Op en top een coach in je manier van communiceren. En het delen van je eigen ervaringen heeft mij veel inzichten gebracht. Dankjewel dat je mij de juiste weg hebt gewezen. Ik raad iedereen met eetbuien (…. Of wat je hier zelf wilt plaatsen) aan om zich door jou te laten coaching. Dit kleine zetje dat je jezelf gunt, betekent een grote verandering voor de rest van je leven!

Karin V.

Online 1-op-1 coaching

Frouke geeft hele goede en persoonlijke coaching. Mede dankzij haar heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met mijn eetverslaving en geleerd hoe sterk ik zelf ben. Ik zou haar iedereen willen aanraden!! Het is een bevrijding! 

Lisette R.

Online 1-op-1 coaching

Ik volg coaching bij een geweldige vrouw die mij leert om weer een gezonde relatie te krijgen met eten.

Dat eten niet goed of slecht is maar dat het gewoon voedsel is en dat je er best van mag genieten. Dat het getalletje op de weegschaal niet belangrijk is en niet bepaald of je dun/dik bent.. En al helemaal niet of je mooi bent of niet!

Ik heb dus nu ook al een paar maanden niet meer gewogen! En dat voelt heerlijk! Thnx Spicy Pepper Coaching!

Anoniem

Online 1-op-1 coaching

Het is heel leerzaam geweest. ik heb patronen in mijn eetgedrag ontdekt die ik niet wist. Het is me gelukt om mijn eetbuien van elke dag naar 2x per week terug te dringen en meestal blijft het bij hier en daar iets lekkers.. Frouke is bij mij heel geduldig geweest en heeft me goed geholpen, het is een positief ingestelde vrouw die echt weet waar ze het over heeft. Ze heeft aan een half woord genoeg. Het was heel fijn ik raad jullie haar echt aan.

Wobke Niepoth

Online 1-op-1 coaching

Ik heb Frouke ervaren als een warme, betrokken en flexibele coach. Ze denkt goed mee en helpt overzicht te creëren waar dat nodig is. Ze is niet bang om te zeggen waar het op staat en voor mij is dat precies de spiegel die zo af en toe nodig is! Het coachingstraject heeft me niet alleen goed geholpen op het gebied van eetproblematiek maar misschien nog wel het meeste in mijn persoonlijke ontwikkeling. Super dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen nemen tijdens dit traject!

Lisa van der Meulen

Online 1-op-1 coaching

Frouke heeft me geholpen ruimte in mijn hoofd te krijgen en met een afstand te leren kijken naar waarom ik eetbuien heb. IK heb geleerd om met liefde naar mezelf te kijken en vanuit daaruit bewuste keuzes te maken.

Marloes K.

Online 1-op-1 coaching

Topcoach!

Joke van de K.

Coaching 1-op-1

Je merkt dat Frouke dit heel leuk vindt en dat werkt aanstekelijk. Ze luistert goed, weet hoofd- van bijzaken te scheiden en onthoud kleine dingen die erg waardevol zijn in de gesprekken. Ik voelde me erg op mijn gemak.

Frouke wist mijn gedachtegangen goed te volgen en terug te geven in een correcte samenvatting waardoor het voor mij overzichtelijker werd. Lekker praktisch en duidelijke opdrachten die goed aansloten in mijn zoektocht.

Doelen waren helder weer gegeven in een plan waardoor ik wist waar ik aan toe was en kreeg daardoor echt zin om er mee aan de slag te gaan. Fijn ook dat Frouke me meenam in haar denkwijze en eigen ervaring deelde. Ze nam ook echt de tijd wat er voor zorgde dat ik me niet opgejaagd voelde en rustig alles kon laten bezinken.

Het traject heeft veel bijgedragen aan het herontdekken van mijn kwaliteiten en heeft me geleerd anders te kijken. Het heeft me het zelfvertrouwen gegeven om verder te kijken. Ik heb geleerd hoe ik dingen meer passend kan maken voor mij en daardoor mezelf meer als uitgangspunt te gaan zien. Meer denken in mogelijkheden dan in beperkingen.

Dit is wat ik nodig had. Iets praktisch en afgestemd op mijn behoeften! In zeer korte tijd toch verandering te weeg brengen vindt ik erg knap maar ook fijn omdat ik graag vooruit wilde en net dit zetje nodig had.

Marijke van den Eijnden

Coaching 1-op-1

Ik vond het coachingstraject een erg prettige ervaring. Frouke heeft me altijd erg op mijn gemak laten voelen. Ik vond onze open gesprekken fijn, ik kon mezelf zijn. Ik vond het traject te kort, maar ben wel tevreden met de behaalde resultaten. Frouke kan goed luisteren en ze kan goede pointers geven waar je wat mee kan.

Ik zou Frouke zeker aanraden, ze is down to earth, weet waar ze over praat omdat ze het zelf allemaal heeft meegemaakt, dus kan je als geen ander helpen. Verder is ze non-judgemental, wat ervoor zorgt dat je je op je gemakt voelt. Ze is er echt voor je met haar volle aandacht.

Jaimy van B.

Coaching 1-op-1

In 5 coaching gesprekken heb ik enorm veel inzicht & vooruitgang geboekt! Frouke, je bent een top-coach, fijn mens, heerlijk down to earth  waardoor wij samen tot een concreet en realistisch stappenplan voor de toekomst zijn gekomen.

Ik voelde mij erg op mijn gemak waardoor ik gemakkelijk kon vertellen over wat mij bezig houd, wat mijn gedachten zijn, wat ik moeilijk vind. Je had mijn vertrouwen snel gewonnen, wat het proces bespoedigt. De flexibiliteit vond ik ook erg prettig, als iets actueel is, speel je hier gemakkelijk en handig op in. Je houdt je niet krampachtig vast aan de uitgestippelde lijn. Dit maakte het traject voor mij verassend, het voldeed niet aan mijn verwachting, maar dan in de meest positieve zin, het oversteeg juist mijn verwachting! Het traject heeft voor mij vooral bewustwording opgeleverd en duidelijkheid over vervolgstappen.

Naast het feit je je gemakkelijk vertrouwen wint heb ik gemerkt dat je mij ook in beweging hebt gekregen! Deze kwaliteit is essentieel voor coaching en dit beheers je. Je hebt mij aangesproken op mijn eigen drijfveren en daarbij ben je realistisch gebleven in je vraagstelling.

De naam “Spicy Pepper Coaching” doe je eer aan :), een lekker tempo in de gesprekken, je schakelt snel, TOP!! Ik kan het iedereen aanraden.

Wilma Verberk

Coaching 1-op-1

Frouke is niet alleen een goede coach, die zowel haar eigen ervaringen als haar vakkennis gebruikt, ze is ook een heel fijn mens. Direct, warm, oprecht, betrokken.

Tijdens onze gesprekken voelde ik me veilig en gehoord en was er gelukkig ook ruimte voor humor. Frouke heeft me echt in actiemodus gekregen. Ik ben me er ook (weer) bewust van dat ik minder rekening hoeft te houden met iedereen en alles en meer mag doen waar ik behoefte aan heb. Dat geeft veel ruimte.

Frouke, bedankt voor de inzichten die ik van jou heb mogen ontvangen en voor het resultaat wat daar uit voort is gekomen.

Cokkie Bakermans

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

Wat ik fijn vond tijdens de bijeenkomsten was dat zonder ook maar iets uit te hoeven leggen ik mij al begrepen voelde, door Frouke, maar ook door alle andere deelnemers. Wat kon ik veel herkennen en leren van de andere. Voor het eerst dat ik mij niet voor mijn eetbuien hoefde te schamen en ik er zo open en eerlijk over kon praten!

Ik heb veel over mezelf geleerd en weet ook beter dat dit een proces is en het belangrijk is om jezelf de tijd te geven. Ik zag zoveel sterke vrouwen die stuk voor stuk zo steunend en begripvol waren voor elkaar en toch zo streng en oordelend naar zichzelf. Ik vond dat jij hier heel goed op in wist te spelen en kon spiegelen naar ons wat we zelf niet zagen. Je wist de vinger op de zere plek te leggen en tot de kern te komen. Ondanks deze confrontatie creëerde je een veilige, vertrouwde en warme sfeer wat uitnodigend was om te delen.

Ik ben heel blij dat ik de workshop heb gevolgd! Je hebt mij laten zien dat ik aan mezelf mag werken en in mezelf mag investeren!

Janiek

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

Hele waardevolle middag gehad bij Frouke. Zoveel nieuwe inzichten; wat een verademing. Struggle jij hier ook mee? Doe jezelf een plezier en ga ermee aan de slag!

Ik ben blij en opgelucht de stap te hebben gezet!

Anoniem

Training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

De tweedaagse training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’ die Frouke geeft, is een aanrader. Frouke is een fijne gespreksleider, die kalm en gestructureerd werkt en je een goed stappenplan aanbiedt.

Zij zorgt voor ruimte om eigen ervaringen te delen in een veilige omgeving; al je ervaringen blijven binnen die vier muren. Ook deelt zij tips en eigen ervaringen uit haar tijd voor, tijdens en de periode na haar eigen eetbuien. Zij begrijpt als geen ander de struggles die je hebt.

Je ontmoet gelijkgestemden, hoort en merkt dat je niet de enige bent die last heeft van eetbuien. Of het nu om ‘maar’ twee kilo gaat of om dertig, jij wordt serieus genomen en gesteund door zowel Frouke als de groep.

‘Wat kost dat?’ denk je wellicht, maar voor het bedrag hoef je het echt niet te laten. Een maand eetbuien kost meer.. en je gezondheid is ook wat waard. Gewoon doen, je leert er altijd iets van!

G. van R.

Workshop ‘Mindful Eten’

Lieverd, ik wil even met je delen dat je workshop afgelopen zondag bij mij echt veel teweeg heeft gebracht. Gisteren en vanavond kon ik bij het avondeten stoppen met eten omdat ik voelde dat ik genoeg had gehad, door echt even bewust te gaan voelen. Normaal had ik alles opgegeten, omdat… zonde weg te gooien en dus maar door eten.

Ook vermijd ik al heel lang tankstations omdat ik altijd snacks koop als ik naar binnen ga. Vanavond moets ik er door omstandigheden toch naar toe en ook nog naar binnen. Ik zag alles en kon mijzelf echt afvragen “wil ik dit?” Het antwoord was nee! En zonder iets te kopen kwam ik buiten en ik ben rete trots. Dank je wel.

Ivanka de Wardt

Workshop Mindful eten

Het was voor mij een inspirerende middag. Herkenbare verhalen gehoord van de andere dames. Ik was er samen met mijn dochter. Ik wil, net als zij, op een andere manier toch nog iets afvallen, maar uiteindelijk op een manier die werkt op gewicht blijven. Dus zonder calorieën en punten tellen, dat heb ik al bijna 40 jaar gedaan 😀Nu is het tijd om het roer om te gooien. Mindful gaan eten en leven. Bewuste keuzes maken. In het begin zal het best moeilijk zijn voor mij om de controle los te laten, maar ik vertrouw erop dat het gaat lukken. 💪🏻

Anja

Workshop Body Positivity

Gisteren volgde ik de workshop Body Positivity bij Frouke en jeetje wat was dat waardevol! Van te voren vond ik het erg spannend omdat het toch een persoonlijk onderwerp is en je toch met een groep ‘vreemden’ zit. Maar het was een hele veilige omgeving waarin iedereen kwetsbaar durfde en kon zijn. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en hele fijne handvatten gekregen om nog meer aan de slag te gaan met zelfacceptatie en zelfliefde. Een echte aanrader!

Nicole Adelaars

Deelnemer online training Get a Grip

Stap 5 vd cursus ook afgerond…kan je vertellen dat ik wel anders met eten omga nu. De donderdag blijft voor mij een uitdaging. Ik had mezelf een film beloofd, en keek uit naar de avond. Toch de reep chocolade op, terwijl ik niet echt van chocola hou, maar daar bleef het bij. Niet dat nare gevoel dat ik door moest eten. Ik genoot vd film en het lekkers. Het positieve uitkijken naar de ‘me-time’ deed me dus niet verliezen in een vreetbui. Ik krijg meer rust als het om eten gaat. En geniet ook zonder schuldgevoel als ik iets lekkers eet. Deze positieve mindset geeft me ook een beter beeld over mezelf. Ik ben te zwaar en wil graag wat kilo’s kwijt maar dat gaat nu stap voor stap gebeuren. Echt een aanrader! Geen dieet maar je leert over eten, gevoel en over jezelf!

Elly

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Frouke verteld op duidelijke wijze hoe je een positievere mindset kunt hebben. Maar ook hoe je de liefde voor je lichaam en jezelf terug kunt vinden. Hoe je een betere relatie krijgt met eten en hoe je je negatieve gedachten om kunt zetten naar positieve gedachten. Ze schroomt hierbij niet om eigen ervaringen te delen, want het in de praktijk heel fijn maakt. Het is persoonlijker en geeft je direct de juiste handvatten die je nodig hebt. Ze geeft je heel veel informatie in korte tijd en helpt je op weg naar een positievere mindset.

Ik vond het fijn om te volgen, het lukt niet elke dag opnieuw een video te bekijken. Maar doe wat goed voelt en volg hierin ook jouw eigen tempo. Het beter contact maken met je lichaam blijft soms nog een lastig punt en Frouke helpt je hier heel fijn mee om dit opnieuw weer vaker te gaan doen. Zo vond ik iedere dag opstaan met intentie, het lachen en minder beladen maken van het eten van slecht voedsel (of eetbuien), het dankbaarheidsboekje (wat ik wel heb en helaas nog te weinig gebruik) en de signalen en affirmaties om je lichaam en jezelf meer lief te hebben vond ik fantastisch. Ik heb – ondanks dat ik al veel weet – toch dingen bijgeleerd en geloof dat deze mindset cursus een aanwinst is voor iedere vrouw. Iedere vrouw die het verdient om nog – een beetje – meer van zichzelf en haar lichaam te houden!

Melinda van Rossen

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Ik wilde je nog zeggen dat ik de minicursus heel erg fijn vond om te doen!
Lekker in mijn eigen tempo. Over iets meer dan een week uitgesmeerd.
Mooie opbouw, helder verteld en fijne opdrachten erbij!
Dank je wel dat je mijn mindset weer een boost hebt gegeven hiermee!!
🙏🏻💕😘

Wendy

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Hoi Frouke, ik heb zojuist de minicursus afgerond.
Ik vond het een cursus die heel verassend was. Met onderwerpen waarbij ik nooit zo heb stil gestaan. Bijvoorbeeld stap 1.
Dank je wel daarvoor!! Mijn mindset zal zeker een boost krijgen.
Ook heb ik laatst jouw techniek gebruikt om tegen angst/onrust te zeggen: bedankt dat je er bent maar nu heb ik je niet meer nodig. Het werkte!! Wat een ervaring. Ook hiervoor dank. 😘

Betske de Jong

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

De mini cursus “versterk je mindset” is echt heel waardevol!
Veel van geleerd, dus echt een aanrader. Frouke is echt een topper 💪🏻

Ina Dijkman

Online mini-cursus ‘Versterk je mindset in 5 stappen’

Vijf dagen de online mini-cursus van jou met veel plezier gevolgd.
Iedere les een ander thema duidelijk en fijn uitgelegd.
Het gaf mij overzicht aan de slag te gaan met de opdrachten en daardoor kreeg ik inzicht in mijn patronen.
Ik wil je hartelijk danken voor deze mini-curus. In een korte tijd kun je grote stappen zetten.
Een aanrader!

Shirin

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Ik vond het een eye opener. Raakte in het begin geëmotioneerd toen je zei “het is niet jouw fout” Je hebt een fijne manier van uitleggen. Je bent duidelijk met heldere voorbeelden. Het was voor het eerst dat ik een webinar als dit heb gevolgd. Ik heb er zeker wat aan gehad. En ik realiseer me dat ik veel meer mijn grenzen aan mag geven en door jouw voorbeelden heb ik nu een idee hoe ik dat kan doen. Het zal inderdaad wel oefenen worden. Ik zou graag vaker een webinar van jou willen volgen Frouke. Heel erg bedankt voor vanavond.

Petra

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Je hebt veel verteld, waardoor ik af en toe niet goed begreep wat je bedoelde. Er is duidelijk veel over dit onderwerp te vertellen. Misschien kan je de verschillende onderdelen in meerdere webinars onder brengen. Wel het nodige geleerd. Bijvoorbeeld over stigmatiseren in de gezondheidszorg. Nooit zo bij stilgestaan, maar (nu achteraf) wel mee te maken gehad. Ik ga zeker oefenen met je tips voor reageren en grenzen aangeven bij familie en vrienden.

Ellen

Webinar ‘Omgaan met gewichtsstigma’

Echt super, helder uitgelegd en met een goed tempo dus erg goed te volgen. Ik vond de structurele vorm in combinatie met de uitleg heel helder en to the point, zo ook makkelijk toe te passen. Beter te volgen dan de zoom meetings van school 😇

Chaja

Alle testimonials zijn echt. Ze zijn verkregen middels evaluatieformuleren (bij workshops en trainingen), middels email (op verzoek, bij 1-op-1 trajecten), als reacties op mijn eigen social media kanalen (Facebook, Instagram) en als reviews op mijn Facebook bedrijfspagina, Google bedrijfspagina en LinkedIn. Alle testimonials zijn vrijwillig gegeven en niemand is betaald of gesponsord voor een tesimonial. Om een correct beeld te geven van mijn diensten plaats ik zowel positieve als negatieve testimonials. 

Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

Volg mijn socials voor tips en trucs

Foto's: Bertine van Walwijk

© Copyright 2018 - 2022