06-24677265 frouke@spicypepper.nl
Frouke van Overveld Spicy Pepper Coaching eetbuien

Ik ben Frouke van Overveld

Coach bij eetbuien, zelfliefde en body-confidence

Mag ik je helpen?

Jij denkt de hele dag door aan eten.

Jij snoept uit verveling, troost of om jezelf te belonen.

Jij voelt je vaak onrustig als je niet aan het eten bent.

Jij komt weer kilo's aan nadat je een dieet hebt gevolgd.

Jij bent ontevreden over je lijf en vindt dat je slanker moet zijn.

Jij frustreert je elke dag over je lijf, kleding en hoe je er uit ziet.

Jij maakt je vaak druk over hoe anderen naar jouw lijf zouden kijken.

Ik help je jouw

relatie met eten

en jouw

relatie met je lichaam

te verbeteren!

Waarom coaching?

Misschien heb je altijd gedacht dat een dieet de oplossing was voor je eetbuien en dat je daarmee wel slanker zou worden. En denk je dat wanneer je slanker bent, je je wel beter in je vel zal voelen; gelukkiger zal zijn. Dat je ‘gewoon’ moet opletten wat je eet en dat je ‘gewoon’ niks lekkers in huis moet halen. Wat je niet in huis haalt kun je ook niet eten! En toch zijn er steeds weer situaties en gelegenheden (feestjes bijvoorbeeld, of juist wanneer je alleen bent) waar de verleidingen superlastig voor je zijn. Die gedachten in je hoofd zijn te sterk. Het is moeilijk om te weerstaan.
Verschillende eetbuien vragen verschillende manieren van ‘aanpakken’. Op een feestje is het namelijk anders dan wanneer jij eenzaam en alleen op de bank zit te snacken. Daarom geloof ik niet in vaste stappenplannen. Als coach vind ik het belangrijk om jou individueel en persoonlijk te coachen. Thema’s die we bespreken bij coaching zijn zelfliefde, eigenwaarde, body confidence en lichaamsbeeld. Ik help je jouw relatie met eten en je relatie met je lichaam te verbeteren!

Doe de gratis test 'Welke type eter ben jij?'

Pas wanneer je weet wat voor soort eetbuien je hebt, kun je ze gericht en voorgoed oplossen!

Blij met je lijf club

Join the club waar jij samen met tientallen members maandelijks leuke masterclasses, opdrachten, podcasts, oefeningen en meetings volgt om vertrouwen in je lijf terug te krijgen.

Online 1-op-1 coaching, individueel

Wil je mijn kennis en expertise op maat? Gebruik mijn hulp bij jouw eetbuien, voor meer body confidence of om je te ontwikkelen tot een èchte intuïtief eter!

Blij met je lijf club – membership

De Blij met je lijf club is een online programma in de vorm van een abonnement waarbij je jezelf zelfverzekerder leert te voelen in je lijf, zodat jij weer heerlijk en schaamteloos kunt genieten van jouw leven. Het gaat om lichaamsacceptatie, zelfliefde, zelfzorg en natuurlijk de rust in je hoofd die je ervaart als je lekker in je vel zit.

Blij met je lijf logo
Blij met je lijf club membership

Selflove & Selfcare inspiratiekaarten

Dit selflove & selfcare carddeck is er om jou te helpen je zelfliefde en zelfzorg te vergroten, zodat je vaker gelukkiger kunt zijn met jezelf. Zie het deck als een hulpmiddel om je een duwtje in de goede richting te geven op het gebied van selflove en selfcare. Want het is super lastig om lief voor jezelf te zijn en blijven. Zie de kaarten als herinnering of als inspiratie hoe je ermee aan de slag kan gaan. ⁠

Het deck bevat 31 unieke kaarten met teksten op het gebied van lichaamsacceptatie, voeding, rust, beweging, vriendschap en nog veel meer. Het zijn 31 kaarten zodat je bijvoorbeeld een maand lang elke dag een kaart kan trekken voor jezelf. ⁠ Maar je kunt dit carddeck op vele andere manieren gebruiken. Je vindt nog wat suggesties op een apart kaartje in het deck.

Dit carddeck is ontwikkeld samen met Carol van de feelgood webshop Hartjemezelf.

Veel gestelde vragen

Kan ik een kennismakingsgesprek doen?

Natuurlijk! Als je serieus overweegt om jouw eetbuien aan te pakken en je wilt uitzoeken of ik je daar bij kan helpen, mag je contact met me opnemen. Ik maak graag 30 minuten in mijn agenda voor je vrij om met je te (video)bellen. Dat kan overdag, maar dat mag ook ’s avonds als jou dat beter uitkomt. Zodat je al je vragen aan mij kunt stellen en we samen kunnen onderzoeken of ik jou kan helpen. Het is een gratis en vrijblijvend gesprek en als je wilt krijg je natuurlijk de tijd om er over na te denken. Ik vind het belangrijk dat jij 100% achter je keuze staat, want anders zal de coaching minder succesvol zijn.

Hoe maak ik een afspraak?

1. Je kunt het contactformulier invullen

2. Je kunt een email sturen naar frouke@spicypepper.nl

3. Je me bellen of whatsappen op 06-24677265

Hoe lang duurt een coachingtraject?

Het 1-op-1 coachingpakket bestaat uit 7 gesprekken van 60 minuten. Dit pakket is gebaseerd op de ervaring dat je in mijn coachingpraktijk gemiddels 6-7 gesprekken nodig hebt om te leren grip op je eetbuien te krijgen. In het begin kan het zijn dat we elke week een gesprek hebben en verderop in het traject kan het gebeuren dat we elkaar minder vaak spreken. Je kunt gemiddeld zo’n 3 maanden uittrekken voor dit pakket. 

Soms is het wenselijk om het coachingpakket te verlengen of nog een paar losse sessie bij te boeken. Dat zullen we samen beslissen.

 

Kan ik ook een eenmalig coachinggesprek doen?

Nee, dat doe ik niet. Om jou goed te kunnen coachen is het namelijk belangrijk dat ik je leer kennen. Dat ik weet wie je bent en waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Dat kom ik allemaal niet te weten als we het bij 1 of een paar gesprekken houden.

Je kunt er overigens wel voor kiezen om na een afgerond coachingtraject nog een keer een los gesprek met mij in te plannen omdat je graag een opfrisser wilt hebben.

Wat is het verschil met een psycholoog?

Een psycholoog helpt iemand met psychische klachten en met het verwerken van heftige ervaringen. Een psycholoog gaat er van uit dat jouw gedrag wordt vormgegeven door aspecten uit je verleden. Een psycholoog geeft therapie, gericht op het oorspronkelijke onderliggende probleem.

Een coach zoekt vooral samen met jou naar de oplossing voor een probleem en is daarom vooral toekomstgericht. Een coach kijkt wat er vooral nu moet gebeuren om de toekomst te kunnen veranderen. Een coach geeft coaching; professionele gesprekken waarbij jij en de coach gelijkwaardig aan elkaar zijn. Als coach ondersteun ik jou bij het behalen van jouw doelen. 

Wat is het verschil met een diëtist?

Een dietist werkt vaak ‘gewichts-centraal’ en is gericht op voeding en jouw gewicht. Wanneer je een minder goede relatie met eten en met je lijf hebt, kan dit als een rode doek op een stier werken en jouw eetbuien vergroten en jouw lichaamsbeeld verslechteren. De getallen van de kcal en weegschaal zijn voor jou waarschijnlijk niet waar het werkelijk om gaat. Daaronder liggen meestal allerlei zaken als een negatief zelfbeeld, lage eigenwaarde of perfectionisme en controle-behoefte.

Het gaat tenslote niet om wat je eet, maar waarom je eet. 

Belangrijke vragen kunnen zijn:
Waarom wil je je lijf veranderen?
Waarom is het nu niet goed genoeg?
Waarom vecht je zo tegen je lijf?
Ben je bang om buiten de boot te vallen?
Ben je bang om verlaten te worden?
Maak je je druk om wat anderen van je denken?

Je leest het al; dit zijn echte gewichtsneutrale coaching-vragen die ik je als coach zal stellen.

In de coaching zullen we juist werken aan het loslaten van dieetcultuur en leer ik je de lange termijn waarheid over een gezond lijf en een gezonde geest.

Wat is een eetbui?

Er zijn verschillende opvattingen over eetbuien. Ik heb daarover een informatieve blog geschreven, die je kunt lezen.

Hoe weet ik of ik een emotie-eter ben?

Emotie-eten is één van de bekendste vormen van eetbuien hebben. Maar dat betekent niet dat je een emotie-eter hoeft te zijn wanneer je eetbuien hebt. Er zijn nog 3 verschillende typen ‘eters’ die eetbuien kunnen veroorzaken:

– Externe eter
– Lijngerichte eter
– Gewoonte eter

Benieuwd wat deze typen ‘eters’ inhouden en nieuwsgierig naar welke typen ‘eters’ jij bent?

Doe dan de gratis test ‘Welke type eter ben jij?

Ik heb een (over)eetstoornis, kun je me helpen?

Als je gediagnosticeerd bent met een eetbuienstoornis/overeetstoornis/Binge Eating Disorder (BED)…

… en je hebt er geen therapie voor gehad, dan kan ik je niet helpen. Bij deze diagnose is het belangrijk dat je psychologische hulp krijgt.

… en je staat op een wachtlijst voor psychologische hulp of een traject, dan kun je wel in mijn coachingspraktijk terecht. We kunnen dan samen bespreken hoe jij het beste deze wachtperiode  kunt overbruggen met zo weinig mogelijk (eet)onrust. Door mijn persoonlijke ervaringen met psychologische hulp voor eetstoornissen kan ik je hier goed op voorbereiden.

… en je hebt ook al een uitgebreid traject gevolgd, dan kan ik je heel goed helpen. Het kan zo zijn dat je merkt dat je een terugval-periode ervaart of dat je behoefte hebt om jouw inzichten en vaardigheden m.b.t. eetbuien weer even op te frissen. Dan is een coachingstraject een uitstekende optie voor jou!

 

Wordt de coaching vergoed door de zorgverzekering?

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die ondersteuning van een gewichtscoach vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De gewichtscoach dient dan wel aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging BGN. Je hebt hiervoor géén verwijzing van de huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Beroepsvereniging BGN

BGN is de afkorting van: Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland. Spicy Pepper Coaching is bij de BGN aangesloten. Dit betekent dat er regelmatige bijscholingen plaatsvinden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kennis en kundigheid binnen Spicy Pepper Coaching ‘up to date’ is.

Hoe kan ik het declareren?

De factuur kun je, afhankelijk van je polis, declareren bij je zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering. Dit is niet van invloed op je eigen risico. Je zult dus eerst de factuur zelf moeten betalen (voorschieten). Als je de factuur naar jouw zorgverzekering stuurt, zullen zij het vergoede bedrag op jouw rekening terugstorten.

Zijn er vergoedingen van mijn zorgverzekeraar?

Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten wat jouw verzekering vergoed? Kijk dan op deze pagina.

Tips voor vergoeding naast of i.p.v. de aanvullende verzekering:

– Vaak is de werkgever via de bedrijfsarts of Arbodienst bereid de kosten of een deel daarvan te vergoeden
– In sommige CAO’s is het Loopbaan Budget (LBB) opgenomen voor o.a. persoonlijke ontwikkeling. Vraag je werkgever of dat ook geldt in jouw sector. Je kunt de coaching declareren via je LBB (via je werkgever)
– Ook voor niet-uitkeringsgerechtigden geeft de sociale dienst soms ook vergoeding via de regeling sociale bijstand.

Over Frouke

Als expert en ervaringsdeskundige op het gebied van emotie-eten, eetbuien en lichaamsbeeld is het mijn missie om iedereen met eetstruggles (snoepen, snacken. en snaaien) en lichaamsstruggles (diëten, lijnen, jojo-en, de wens om af te vallen)te leren om vanuit (zelf)liefde weer goed voor jezelf te gaan zorgen in plaats van uit frustratie omdat je jezelf te dik of lelijk vindt. Dat doe ik door middel van online coaching, de Blij met je lijf club en door middel van mijn blogs, podcasts en video’s op social media. Ik ben naast coach ook trainer en spreker.

Zelf heb ik 13 jaar lang geworsteld met eetbuien en 21 jaar lang geworsteld met mijn dikke lichaam. Ik heb meer dan 30 verschillende diëten geprobeerd, maar op de lange termijn werd ik alleen maar dikker. ‘Elk pondje gaat door het mondje’ dus ik wilde vooral controle over mijn voeding hebben. Niet wetende dat ik juist de controle over mijn gedachten en gevoel kwijt was… 

Om je eetbuien aan te pakken, moet je weten wat voor type eter je bent. Een emotie-eter heeft een andere aanpak nodig dan bijv. een verleidingseter. Er zijn 4 verschillende type eters en eetbuien.

Ontdek gratis wat voor type eter jij bent en ontvang direct tips!

Schrijf je in en ontvang nu onmiddelijk gratis mijn e-book (PDF) in je mailbox met daarin de test 'Wat voor type eter ben jij'

Je gegevens zijn veilig bij mij en je kunt je altijd weer uitschrijven!
Privacy Statement

Testimonials

Frouke is echt goud waard! In haar coachingsgesprekken heeft ze me geholpen om mijn snoep-buien onder controle te krijgen.

Ze wist feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Samen gingen we op zoek naar de reden en de momenten van het snoepen en maakten we een nieuw eetschema waarbij de focus lag op het aanleren van nieuw eetgedrag in tegenstelling tot het afleren van oude gewoontes.

Karin V.

Frouke heeft me geleerd anders te kijken naar eten en ipv te gaan diëten (wat bij mij averechts werkt) op zoek te gaan naar waarom ik eet. Ze is een lieve maar ook straight to the point coach. Net wat ik nodig had.

De handvaten die ik heb gekregen maakt dat ik steeds verder kom in het herstellen van een eetverslaving. Dankjewel mooi mens voor alles! ❤️

Marloes Klok-Krabshuis

Ik heb Frouke ervaren als een warme, betrokken en flexibele coach. Ze denkt goed mee en helpt overzicht te creëren waar dat nodig is. Ze is niet bang om te zeggen waar het op staat en voor mij is dat precies de spiegel die zo af en toe nodig is! Het coachingstraject heeft me niet alleen goed geholpen op het gebied van eetproblematiek maar misschien nog wel het meeste in mijn persoonlijke ontwikkeling. Super dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen nemen tijdens dit traject!

Lisa van der Meulen

Tips en inspiratie

Blogs over eetbuien en emotie-eten

Kun je dik en gezond zijn?

Jazeker. Je kunt ook dun en ongezond zijn. Of dik en ongezond. Maar ook dun en gezond. Er heerst echter een vooroordeel dat wanneer je dik ben je dus ongezond bent. Dat is echter de grootste onzin ooit. Want je gezondheid is niet alleen maar je lichaamsgewicht ….

boekentips over eetbuien en emotie-eten

Mijn persoonlijke boekentips voor jou

In de afgelopen 15 jaar heb ik heel veel boeken gelezen over eetbuien, emotie-eten, mindful eten, zelfliefde, bodypositivity en andere aanverwante onderwerpen die mij hebben geholpen op mijn weg naar een gezonde relatie met eten. Ik wil deze boeken graag met je delen.

Banner oefeningen en meditaties bij eetbuien en emotie-eten

Oefeningen en meditaties die je kunnen ondersteunen

Op deze pagina vind je verschillende meditaties en oefeningen over emotie-eten en eetbuien, die ik voor je heb opgenomen. Meditatie werkt stress verlagend en ontspannend. Daarom kan een meditatie voor jouw wel eens heel goed helpen.

Banner podcast talkshow eetbuien zelfliefde lichaamsacceptatie

Podcast over eetbuien, zelfliefde en lichaams-acceptatie

Met deze podcast laat ik je horen dat je niet alleen bent met jouw issues. We praten bijv. over verstoorde relaties met eten, jezelf wegcijferen, het omarmen van je vetkwabben en wil ik je inspireren door ervaringen, tips en inzichten met je te delen. 

Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Word gratis lid van mijn Facebookgroep

facebookgroep stop eetbuien en emotie eten
© Copyright 2018 - 2022

Volg mijn socials voor tips en trucs

Foto's: Anoesjka Minnaard