06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Goede voornemens….?

Daar gaan we weer;
de buurvrouw start met haar dieet op 1 januari, je partner neemt zich voor om meer te gaan sporten en jij raakt nu al in de war‘Zal ik toch maar in het nieuwe jaar weer gaan opletten?’

Ho! Stop!
Je weet dat dit niet gaat werken!
Je weet dat dit niet meer past bij jou!
Maar wat dan wel?

A

Elk jaar weer probeer je het weer opnieuw.

A

Elk jaar weer bedenk jij goede voornemens.

A

Elk jaar weer bezwijk jij onder de druk van dieetcultuur.

A

Elk jaar weer denk jij oprecht dat het je gaat lukken.

A

En elk jaar weer voel jij dat je faalt…

A

Omdat je vindt dat je geen doorzettingsvermogen hebt.

A

Omdat je vindt dat je geen discipline hebt.

A

Omdat jouw goede voornemens altijd weer sneuvelen.

Goede voornemens worden vaak met verkeerde intenties gekozen.
Daarom mislukken ze meestal.

In de online workshop
‘Selflove & Selfcare voornemens 2022’
op 19 december van 13:00-16:00 uur
leer je om goede voornemens te maken die:

Vanuit jouw diepste intenties komen.

Anti-dieet, gewichtsneutraal en vol zelfliefde zijn.

Daarom bijna niet kunnen mislukken.

En juist FUN zijn om aan te werken.

Bijdragen aan jouw zelfliefde en lichaamsacceptatie

Dit ga je leren in de online workshop:

stop met goede voornemens

De ingrediënten van succesvolle voornemens

Heel veel goede voornemens zijn vaag omschreven: afvallen, meer sporten, liever zijn voor jezelf, stoppen met roken. Eigenlijk zeggen ze niet hoe, wanneer, hoe vaak etc. Bovendien komen deze doelen vaak voort uit negatieve gedachten. Namelijk wat je vooral NIET meer wilt (dik zijn, aankomen, ongezond zijn, hard werken etc.). Dit is een recept voor mislukking en daarom bak je er niks van. In de workshop krijg je een recept voor succesvolle voornemens die juist naar meer smaken!

goede voornemens planning

Hoe goede voornemens ook nieuwe gewoontes worden

Goede voornemens gaan NIET over doorzettingsvermogen en discipline. Goede voornemens starten vaak met motivatie, maar motivatie is nou eenmaal geen oneindige bron. Het maken van nieuwe gewoontes is hierin dus belangrijk; dat het op den duur makkelijker en meer vanzelf gaat. In mijn uitleg vertel ik je over de ‘zombie-zone’ en het olifantenpad. Lifehack: als je dit weet kun je jouw zelfliefde en lichaamsacceptatie ENORM vergroten. Ben je al nieuwsgierig?

goede voornemens planning

Over weerstand en uitstel

Het valt niet mee om echte keuzes te maken vanuit jouw hart, zonder dat jouw innerlijke saboteurs en belemmerende overtuigingen zich er mee willen bemoeien. In deze online workshop besteden we ook aandacht aan zaken als weerstand, uitstelgedrag, beren op de weg en excuses verzinnen. Dat herken je vast wel: “ik weet dat ik iets moet doen, maar toch doe ik het niet.” Dat ga je ongetwijfeld nog vaker tegenkomen, maar het hoeft geen probleem te zijn. Hierover gaan we een waardevolle schrijfoefening doen.

t

Meer informatie over de workshop:

⇒ De online workshop vindt plaats op zondagmiddag 19 december van 13:00-16:00 uur

⇒ De online workshop is via het gratis online programma Zoom

⇒ Tijdens de online workshop geef ik uitleg over diverse onderwerpen, maar gaan we ook in 2- of 3-tallen met elkaar (online) aan het werk om je eigen voornemens te bedenken.

⇒ In de online workshop doen we ook een visualisatie-oefening en een schrijf-oefening.

⇒ Aan het einde van de workshop heb je minstens 1 goede selflove en selfcare voornemen voor jezelf in 2022 die ècht bij jou past en daardoor niet kan mislukken!

⇒ Tijdens de workshop leer je een hoop andere leuke mensen kennen die ook graag echte selflove en selfcare voornemens willen maken. Je inspireert elkaar en leert van elkaar.

⇒ Na betaling ontvang je een email met daarin de Zoom-link voor de workshop op 19 december. Een dag van te voren ontvang je nog een herinneringsmail.

r

Deze workshop is eenmalig en kost slechts €37,-

Het is nu zo’n 28 jaar geleden dat ik begon met de koektrommel leeg te vreten, dat ik zakken chips en bergen snoep in mijn mond stopte. Van mijn 13e tot mijn 26e levensjaar heb ik op deze manier met mijn onvrede, boosheid en emoties gedeald. Ik was bang, gefrustreerd, boos, angstig en verdrietig. Ik voelde me diep ongelukkig en zag geen uitweg. Eten was mijn ‘partner in crime’.

Jarenlang zijn mijn goede voornemens onderdeel geweest van mijn gevecht; nieuwe sportschoolabonnementen, nieuwe dieetabonnementen, in januari weer in een strak regime om in de zomer weer slanker te kunnen zijn (wat nooit lukte). Het ebnige wat ik er aan over hield was schaamte, boosheid, frustratie en een dikker lijf.

Uiteindelijk heb ik een transformatie meegemaakt van controle kwijt, slachtoffer gevoel en heel erg dik zijn naar ‘in control’ en vrij van alle (di)eetgedachten.

Voor mij alleen nog maar leuke en fijne goede voornemens. Iets wat ik jou ook enorm gun!

selflove gift
feestdagen eetbuien emotieeten sinterklaas kerst
stop met goede voornemens