06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Workshop ‘Mindful eten’

A

Is jouw (avond)eten vaak al op voordat je het doorhebt?

A

Heb jij na het eten nog steeds honger of lekkere trek?

A

Gaat jouw bord àltijd helemaal leeg?

A

Gaat bij jouw een zak chips ook altijd helemaal leeg?

A

Eet jij wel eens iets zonder het ècht te proeven?

A

Maak jij je zorgen om je snaai-gedrag?

A

Of maak jij je zorgen om je gewicht?

A

Ben je bang voor de kilo's die er steeds weer bijkomen?

A

Zou je ook wel vaker 'NEE' willen zeggen tegen iets lekkers?

A

Zou je ook wel eens een aangebroken pak koekjes in de kast kunnen laten liggen?

Ik leer je hoe je met aandacht kunt eten zodat je minder snel weer lekkere trek krijgt!

Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs uitgewezen, dat door 15-20 keer te kauwen op een hap je 30% minder eet.

Mindful eten heeft dus een heel positief effect op je voeding en je gewicht.

Mindful eten heeft 5 voordelen:

Je verbetert je zintuigen

Je geniet meer van de smaak

Je eet kleinere porties

Je verbetert je spijsvertering

Je creëert rust

In deze workshop gaan we actief aan de slag!

Je gaat het verschil ervaren tussen gedachteloos eten en eten met aandacht.

Je leert hoeveel verschillende soorten honger je kunt hebben.

Je gaat ontdekken dat je alles ‘mag’ eten en je niet alles ‘hoeft’ te eten.

Je leert om minder te eten en om meer te genieten.

Ervaring met Mindfulness is niet nodig!

Het is nu zo’n 25 jaar geleden dat ik begon met de koektrommel leeg te vreten, dat ik zakken chips en bergen snoep in mijn mond stopte. Van mijn 13e tot mijn 26e levensjaar heb ik op deze manier met mijn onvrede, boosheid en emoties gedeald. Het is nu zo’n 13 jaar geleden dat ik met hulp van verschillende coaches, therapieën en methodieken van mijn eetbuien af kwam. Ik was bang, gefrustreerd, boos, angstig en verdrietig. Ik voelde me diep ongelukkig en zag geen uitweg. Eten was mijn ‘partner in crime’. Uiteindelijk heb ik een transformatie meegemaakt van controle kwijt, slachtoffer gevoel en heel erg dik zijn naar ‘in control’ en vrij van die eetgedachten.

Ik voel me nu zelfverzekerd, sterk, in control, aantrekkelijk, ontspannen, lekker, gelukkig, goed in mijn vel en fit!

De reden dat ik deze workshop geef, is omdat ik je alle geluk van de wereld gun. Mindful eten is voor mij heel belangrijk in mijn strijd tegen eetbuien geweest en ik wil deze methode graag delen met met je!

Frouke

Coach bij Spicy Pepper Coaching

Om mindful te eten hoef je niets weg te laten uit je eetpatroon, je hoeft alleen iets extra’s toe te voegen:

aandacht

Liefs, Frouke

Details:

Datum: zondag 12 januari
Tijd: 13.30-16.00 uur
Locatie: Zeist (bij Utrecht)
Jouw investering: Slechts €27,-

Online coaching

Frouke, je hebt me echt enorm geholpen met mijn snaaibuien. Ik was deze krampachtig onder controle aan het houden, maar juist omdat jij me leerde de controle los te laten, bleven ze weg. Ik zie nu in dat het loslaten van regels en restricties over eten me echt heeft geholpen. Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht. Ik hoef niet meer te snacken als ik moe of gestresst ben. Ik kan zelfs chips eten zonder dat de hele zak leeg moet. Dat is echt zo lang geleden!

Simone

Politie-agente

Deelnemer training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’

De tweedaagse training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’ die Frouke geeft, is een aanrader. Frouke is een fijne gespreksleider, die kalm en gestructureerd werkt en je een goed stappenplan aanbiedt.

Zij zorgt voor ruimte om eigen ervaringen te delen in een veilige omgeving; al je ervaringen blijven binnen die vier muren. Ook deelt zij tips en eigen ervaringen uit haar tijd voor, tijdens en de periode na haar eigen eetbuien. Zij begrijpt als geen ander de struggles die je hebt.

Je ontmoet gelijkgestemden, hoort en merkt dat je niet de enige bent die last heeft van eetbuien. Of het nu om ‘maar’ twee kilo gaat of om dertig, jij wordt serieus genomen en gesteund door zowel Frouke als de groep.

‘Wat kost dat?’ denk je wellicht, maar voor het bedrag hoef je het echt niet te laten. Een maand eetbuien kost meer.. en je gezondheid is ook wat waard. Gewoon doen, je leert er altijd iets van!

G. van R.

Werkzoekende

Deelnemer online training Get a Grip

Stap 5 vd cursus ook afgerond…kan je vertellen dat ik wel anders met eten omga nu. De donderdag blijft voor mij een uitdaging. Ik had mezelf een film beloofd, en keek uit naar de avond. Toch de reep chocolade op, terwijl ik niet echt van chocola hou, maar daar bleef het bij. Niet dat nare gevoel dat ik door moest eten. Ik genoot vd film en het lekkers. Het positieve uitkijken naar de ‘me-time’ deed me dus niet verliezen in een vreetbui. Ik krijg meer rust als het om eten gaat. En geniet ook zonder schuldgevoel als ik iets lekkers eet. Deze positieve mindset geeft me ook een beter beeld over mezelf. Ik ben te zwaar en wil graag wat kilo’s kwijt maar dat gaat nu stap voor stap gebeuren. Echt een aanrader! Geen dieet maar je leert over eten, gevoel en over jezelf!

Elly

Spicy Pepper Coaching
Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)