webinar gewichtsstigma oordelen discriminatie fatphobia fatshaming

"Zou je dat nog wel eten?" (zegt een partner)

"Heb jij nog niet genoeg gehad?" (zegt een familielid)

"Ik moet nodig afvallen" (zegt een slanke collega)

"Elk pondje gaat door het mondje!" (zegt een buurvrouw op een feestje)

"Zo val je natuurlijk nooit af!" (zegt een voorbijganger)

"Dat gaat nooit passen met die dikke kont" (zegt iemand in het vliegtuig)

"Val eerst maar eens 20kg af!" (zegt een huisarts)

"Ik hoef geen dikke vriendin" (zegt iemand op Tinder)

Blog eetbuien rotgevoel koekjes tips focus omdenken loslaten

Heb jij ooit zo’n opmerking gehad van iemand?
Stond je ook met je mond vol tanden?
Voelde je je persoonlijk aangevallen?

Wat moet je nou met zo’n opmerking?
– Gewoon slikken?
– Weglopen?
– Boos worden?

Dat hoeft vanaf nu nooit meer!
Met deze online masterclass ga ik je hierbij helpen!

Wat is een online masterclass?

Deze masterclass is een online live presentatie. Jij kijkt (via een persoonlijke link) mee op de computer, tablet of smartphone.

In deze online masterclass vertel ik je alles over hoe jij om kunt gaan met lastige opmerkingen en situaties over je lijf, je gewicht en dieetcultuur. Deze masterclass helpt je om te leren je grenzen aan te geven en je gevoelens hierover te delen. Zodat je niet alleen met die rotgevoelens hoeft te worstelen.

Je krijgt van deze online masterclass ook een replay. Dat is een opname van deze masterclass die je op een later moment terug kunt kijken. Geen probleem dus als je er niet live bij kunt zijn. Je kunt de opname nog 24 uur na de masterclass terugkijken

Hoe werkt het?

1. Klik op de groene knop

2. Registreer jezelf op mijn website van Webinargeek (jouw gegevens zijn volledig veilig in mijn beheer)

3. Betaal met iDeal, Paypal, creditcard of Bancontact (voor Belgie)

4. Ontvang bevestiging van je registratie en betaling in je mailbox

5. Rustig wachten tot 28 september. Je krijgt van tevoren nog een extra herinneringsmail met de link naar de masterclass.

Wat leer je tijdens de masterclass?

R

Je leert de intentie van opmerkingen van anderen in te schatten

R

Je leert welke keuzes je hebt, als mensen vervelende opmerkingen maken

R

Je leert wanneer je juist wel of beter niet reageert op opmerkingen

R

Je leert een paar succesvolle oefenstrategieën om je reacties te oefenen

R

Je leert algemene manieren van reageren op vervelende opmerkingen

R

Je leert specifieke reacties voor opmerkingen van vrienden/familie

R

Je leert respectvolle reacties voor opmerkingen van collega's (o.a. bij dieetgesprekken op het werk)

R

Je leert voor jezelf opkomen bij opmerkingen van een (huis)arts of specialist

 Je leert vooral je eigen grenzen op een respectvolle manier aan te geven en te bewaken!

 Details van de masterclass:

Datum: 28 september
Tijdstip: 20:00-21:30 uur
Waar: online, op je computer, smartphone of tablet
Kosten: 27 euro

Het is een live masterclass. Meeschrijven is niet nodig want je krijgt er als bonus een e-book bij met alle scripts en tips die we bespreken.

De volgende dag kun je nog eens rustig de replay van de video terugkijken. Deze opname is dan 24 uur beschikbaar voor jou. Ook handig als je er niet live bij kunt zijn. Met deze opname hoef je niks te missen.

webinar gewichtsstigma fatphobia
webinar gewichtsstigma oordelen discriminatie fatphobia fatshaming

BONUS!

Je ontvangt een e-book met alle one-liners, scripts en scenario's die we in de masterclass bespreken.

Zodat je de masterclass geconcentreerd kunt volgen zonder de hele tijd met je aantekeningen bezig te hoeven zijn omdat je niks wilt missen.

En je kunt het e-book regelmatig nog eens doorlezen om te oefenen en om een reactie-strategie uit te kiezen wanneer je lastige situaties met bemoeials verwacht (familie-bijeenkomsten bijvoorbeeld).

Over Frouke

Ik ben geboren als 8-ponder en op de basisschool was ik altijd een stevig kind. Dieetcultuur, emotie-eten en een eetbuienstoornis zorgde ervoor dat ik vanaf mijn 13e alleen maar dikker en dikker werd.

Opmerkingen over mijn omvang; ik heb ze echt allemaal gehad! Van onbekenden, van kennissen en ook van dierbaren om me heen. Van mede-studenten, collega’s, vriendinnen, in de kroeg, bij de attracties in de Efteling, in dating-apps en zelfs van huisartsen en artsen.

Ik heb de HBO-opleiding Social Work gestudeerd en daar leerde ik voor het eerst dat ik kon kiezen hoe ik kan reageren. Vakken als gesprekstechnieken, groepsdynamica, coaching en conflicthantering hebben mij hier heel erg bij geholpen! Vorig jaar heb ik een aantal online trainingen gevolgd bij de Amerikaanse fat-activist Ragen Chastain (Talking back to fatphobia, Dealing with fatphobia at work/at the docters office/at the holidays), die gericht zijn op het omgaan met ongewenste opmerkingen over je gewicht.

Naast al deze kennis ben ik ook gezegend met mijn ‘big mouth privilege’. Ik durf goed voor mezelf op te komen, maar dat is niet altijd zo geweest!

Ik weet dat je je overvallen en aangevallen kunt voelen en je dan kunt bevriezen. Juist wanneer je je kwetsbaar voelt, kun je niet meteen bedenken wat je wilt terugzeggen.

Daar ga ik je met deze ‘Eerste hulp bij gewichts-commentaar’ masterclass bij helpen. Met praktische one-liners, concrete zinnen en verschillende mogelijke scenario’s. Lekker praktisch, je kunt er direct mee gaan oefenen.

Blij met je lijf club bodypositivity bodyconfidence

Wat anderen vonden van deze masterclass:

Ik vond het een eye opener. Raakte in het begin geëmotioneerd toen je zei “Het is niet jouw fout.” Je hebt een fijne manier van uitleggen. Je bent duidelijk met heldere voorbeelden. Het was voor het eerst dat ik een masterclass als dit heb gevolgd. Ik heb er zeker wat aan gehad. En ik realiseer me dat ik veel meer mijn grenzen aan mag geven en door jouw voorbeelden heb ik nu een idee hoe ik dat kan doen. Het zal inderdaad wel oefenen worden. Ik zou graag vaker een webinar van jou willen volgen Frouke. Heel erg bedankt voor vanavond.

Petra

Je hebt veel verteld, waardoor ik af en toe niet goed begreep wat je bedoelde. Er is duidelijk veel over dit onderwerp te vertellen. Misschien kan je de verschillende onderdelen in meerdere masterclasses onder brengen. Wel het nodige geleerd. Bijvoorbeeld over stigmatiseren in de gezondheidszorg. Nooit zo bij stilgestaan, maar (nu achteraf) wel mee te maken gehad. Ik ga zeker oefenen met je tips voor reageren en grenzen aangeven bij familie en vrienden.

Ellen

Echt super, helder uitgelegd en met een goed tempo dus erg goed te volgen. Ik vond de structurele vorm in combinatie met de uitleg heel helder en to the point, zo ook makkelijk toe te passen. Beter te volgen dan de zoom meetings van school 😇

Chaja

Veelgestelde vragen:
Hoe lang duurt de masterclass?

De masterclass duurt ongeveer 90 minuten. Er is geen pauze, dus vergeet niet van tevoren nog even te plassen.

Moet ik iets downloaden om de masterclass te volgen?

Nee! Ik maak gebruik van het programma WebinarGeek. Daarvoor is het alleen belangrijk dat je internet met een goede internetverbinding hebt! Je kijkt de masterclass via je browser op je computer, smartphone of tablet.

Hoe kan ik me voorbereiden?

 

Zet een lekkere kop koffie of thee voor jezelf, neem er een koekje bij en leg pen en papier klaar. 

Goed om te weten: je hoeft niet alles letterlijk mee te schrijven, want je ontvangt na afloop een gratis e-book met alle scripts en tips van de presentatie.

Zorg ervoor dat je ergens gaat zitten waar je ongestoord de masterclass kunt volgen.

Wanneer ontvang ik het e-book?

Je ontvangt het e-book met alle one-liners, scripts en scenario’s in je mailbox direct na de live masterclass. Dat is dus 28 september om 21:30 uur.

Ik kan niet op 28 september, wat nu?

Geen probleem, I got that covered! Omdat dit zo’n belangrijk thema is en ik je ècht wil helpen om om te leren gaan met al die bemoeienissen en opmerkingen waar jij mee moet dealen, heb ik besloten om de live masterclass op te nemen en deze opname meteen na afloop 24 uur voor jou beschikbaar te stellen. Je kunt de masterclass dus de volgende dag ook bekijken.

Is 24 uur na afloop te kort voor je omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent, neem dan even contact met me op via frouke@spicypepper.nl.

Hoe dan ook, er is geen enkele reden dat je dit hoeft te missen!

Waar vind ik de replay van de masterclass?

De replay van de masterclass staat online. Je ontvangt na afloop van de live masterclass de link naar de replay in je mailbox.

Dat betekent dat jij heerlijk lazy vanuit je eigen woonkamer, op je computer, tablet of smartphone nog eens kunt kijken naar de presentatie. Gebruik de kracht van herhaling!

Kom ik zelf in beeld bij de masterclass?

Nee.

Bij deze masterclass kijk je naar mij. Jij bent niet in beeld en alle andere kijkers ook niet. Iedereen die meedoet ziet alleen een beeld van mij (Frouke) en de presentatie. 

Er is wel interactie tijdens de masterclass door middel van de chat. Er is een openbare chatfunctie en een prive chatfunctie. Zo kun je mij dus toch gewoon vragen stellen tussendoor en antwoorden op de vragen die ik aan jou stel.

Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Word gratis lid van mijn Facebookgroep

facebookgroep stop eetbuien en emotie eten
© Copyright 2018 - 2022

Volg mijn socials voor tips en trucs

Foto's: Anoesjka Minnaard