stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien emotie-eten

Online – 8 weken – dinsdagavond – in een groep – max 8 personen

“Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien”

vicieuze cirkel eetbuien Frouke Dordrecht
Yes! Ik wil me aanmelden!

Vul je gegevens in als jij klaar bent met die vicieuze cirkel van eetbuien, lijnen en aankomen en je mee wilt doen met het groepscoaching programma dat op 8 april 2021 start. Ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Op donderdag 8 april start een nieuwe groep voor het groeps-coaching programma waarmee jij leert om die eindeloze vicieuze cirkels van eetbuien te doorbreken!

Ben jij iemand die vaak op maandag opnieuw start met ‘opletten’ op wat je eet?

Dacht jij altijd dat je met lijnen en diëten wel weer de controle krijgt over eetbuien?

Denk jij bijna elke minuut van de dag aan eten waardoor je niet echt meer van andere dingen kunt genieten?

Gaat snoepen, snacken en snaaien bij jou vaak samen met schuldgevoel, schaamte, boosheid of teleurstelling in jezelf?

Denk jij serieus dat het niet meer goed komt omdat je vind dat je geen doorzettingsvermogen, daadkracht of wilskracht hebt?

Wil jij eigenlijk gewoon normaal kunnen genieten van eten, met alle rust in je hoofd en zonder eetbuien en bijkomende negatieve gedachten en gevoelens?

vicieuze cirkel eetbuien Frouke Dordrecht
doelen voornemens eetbuien emotie-eten coaching snoepen snacken en snaaien

Stel je voor dat:

  • Eten niet meer je vijand is.
  • Je afscheid hebt genomen van emotie-eten.
  • Je nooit meer op dieet gaat of hoeft te lijnen.
  • Je nooit meer een schuldgevoel hebt als je iets lekkers hebt gegeten.
  • Je van alles mag genieten, van salades tot chocoladerepen.
  • Je goed voelt wanneer je iets wel of niet wilt eten.
  • Je prima ‘nee’ of ‘ja’ kunt zeggen zonder dat het ‘gedoe’ geeft in je hoofd.
  • Je daardoor een mooie en gezonde balans in je eetpatroon hebt gevonden.

 

Het kan echt! En ik kan je daarbij helpen!

Ik weet precies hoe jij je voelt en ik ken de struggle met eten. 13 jaar lang worstelde ik met eetbuien en die 13 jaar lang dacht ik dat ik mijn eetbuien door lijnen en diëten onder controle kon houden. Maar ik werd alleen maar dikker en dikker. De onrust werd steeds groter en de negatieve gedachten over mijzelf namen toe. Hoe meer ik controle probeerde te pakken door te diëten, hoe meer ik eigenlijk de controle verloor en hoe vaker de eetbuien terugkwamen.

Inmiddels ben ik al jarenlang eetbui-vrij en weet ik uit eigen ervaring, maar ook door kennis en expertise op te doen met opleidingen en trainingen, dat eetbuien niet gaan om wát je eet, maar juist om wáárom je eet.

Ik bezit de tools, de kennis en de persoonlijke ervaringen om jou te helpen om uit jouw vicieuze cirkels van eetbuien te komen!

Groeps-coaching

De afgelopen 2 jaar heb ik meerdere keren de training “Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien” georganiseerd in Eindhoven en in Nuenen. Door de huidige Corona maatregelen heb ik deze training omgezet in een online groeps-coaching programma. Momenteel is de pilot van dit programma met 8 deelnemers bezig en op 8 april start weer een nieuwe groep.

En met de pilot-ervaringen en de mogelijkheden van persoonlijke online coaching gaat dit programma nóg beter worden!

Kosten:

Deze training wordt als uitgebreide online groepscoaching gegeven. Daarom is de prijs lager dan persoonlijke 1-op-1 coaching!

De training kost €395,-

In termijnen betalen is geen enkel probleem!
in 1x betalen: €395,- (direct)
in 3 termijnen betalen: €135,-

Yes! Ik wil me aanmelden!

Vul je gegevens in als jij klaar bent met die vicieuze cirkel van eetbuien, lijnen en aankomen en je mee wilt doen met het groepscoaching programma dat op 8 april 2021 start. Ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Details:

j

Start donderdag 8 april 2021

j

data: 8-15-22-29  april & 6-13-20-27 mei

j

4 x live online lessen

j

4 x live online groeps-coaching 

j

1 x persoonlijke online 1-op-1 coaching 

Het is geen probleem als je er een keer niet bij kunt zijn, Je kunt de online lessen altijd later nog terug kijken. De groeps-coaching bijeenkomsten kun je niet terugkijken, vanwege privacyredenen.

Wat kun je verwachten?

Groeps-coaching met max. 8 deelnemers

Het programma duurt in totaal 8 weken

Geen ‘eenzijdig’ online programma met video’s maar ècht persoonlijk contact en begeleiding!

We ‘ontmoeten’ elkaar wekelijks online via ‘Zoom’

In een besloten Facebookgroep zijn we een veilige community waarin je tussendoor contact met elkaar kunt hebben.

Om de week krijg je een live online lessen met mijn kennis, expertise en ervaringen en je krijgt opdrachten.

Om de andere week is er groeps-coaching waarin je jouw persoonlijke voortgang in de groep kunt bespreken

Je leert dus niet alleen van mij, maar je leert ook van elkaar!

Je krijgt 1 uur extra persoonlijke 1-op-1 coaching van mij.

timeline groepscoaching vicieuze cirkel van eetbuien

Dit vonden anderen

van de training:

Deelnemer training jan. 2020

Hele waardevolle training gehad bij Frouke. Zoveel nieuwe inzichten; wat een verademing. Struggle jij hier ook mee? Doe jezelf een plezier en ga ermee aan de slag!

Ik ben blij en opgelucht de stap te hebben gezet!

Deelnemer training jan. 2020

No-brainer! Deze training heeft mijn leven verandert! 

Deelnemer training sept. 2019

Fijn deze groepsgrootte (groter zou ik niet fijn vinden). Mijn grootste inzicht: “niets moeten alles mogen”. Dat wordt mijn nieuwe lijfspreuk!

Deelnemer training sept. 2019

Ik merk dat ik het zelf moeilijk vind om de verdieping te vinden en je hebt me duidelijk gemaakt dat ik dat verder uit mag zoeken. Jij pakt echt de verdieping bij iedereen en komt tot de kern. Fijn dat je het bij ons laat hoeveel we over onszelf willen delen.

Deelnemer training juni. 2019

Doordat Frouke zo open was over haar eigen ervaringen maakte dat ik ook meer open durfde te zijn. Ik voelde me heel veilig en vertrouwd daardoor.

Deelnemer training juni. 2019

Ik heb veel inzichten over mezelf verkregen. Ik wist wel veel over voeding en calorieeen, maar ik heb nu geleerd dat het daar dus niet om gaat.

Deelnemer training maart 2019

Zelfs als je geen eetbuien hebt, zou je deze training moeten doen. Het heeft mij zo bewust gemaakt van hoe ik omga met eten en waar dat vandaan komt. Eten is geen vriend of vijand meer, nu.

Deelnemer training maart 2019

Wat ik heb geleerd? Dat ik eigenlijk heel streng voor mezelf ben en op een volledig verkeerde manier met eten en met mezelf bezig ben. Want dat houdt mij in de vicieuze cirkel. Ik heb niet echt eetbuien, maar snaaide wel veel. Door de controle los te laten, snaai ik ook veel minder.

R

Je ontdekt waarom je eetbuien hebt en waar jouw eetbuien ècht vandaan komen.

R

Je leert aan de hand van jouw vicieuze cirkels jouw eetbuien-patroon te doorbreken

R

Je leert om afscheid te nemen van jouw innerlijke saboteurs, weerstanden en angsten.

R

Je maakt jouw persoonlijke ‘plan van aanpak’ die je voor de rest van je leven kunt gebruiken!

Kosten:

Deze training wordt als uitgebreide online groepscoaching gegeven. Daarom is de prijs lager dan persoonlijke 1-op-1 coaching!

De training kost €395,-

In termijnen betalen is geen enkel probleem!
in 1x betalen: €395 (direct)
in 3 termijnen betalen: €135

Yes! Ik wil me aanmelden!

Vul je gegevens in als jij klaar bent met die vicieuze cirkel van eetbuien, lijnen en aankomen en je mee wilt doen met het groepscoaching programma dat op 8 april 2021 start. Ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

G. van R. over de groepstraining:

De training ‘Stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien’ die Frouke geeft, is een aanrader. Frouke is een fijne gespreksleider, die kalm en gestructureerd werkt en je een goed stappenplan aanbiedt.

Zij zorgt voor ruimte om eigen ervaringen te delen in een veilige omgeving; al je ervaringen blijven binnen die vier muren. Ook deelt zij tips en eigen ervaringen uit haar tijd voor, tijdens en de periode na haar eigen eetbuien. Zij begrijpt als geen ander de struggles die je hebt.

Je ontmoet gelijkgestemden, hoort en merkt dat je niet de enige bent die last heeft van eetbuien. Of het nu om ‘maar’ twee kilo gaat of om dertig, jij wordt serieus genomen en gesteund door zowel Frouke als de groep.

‘Wat kost dat?’ denk je wellicht, maar voor het bedrag hoef je het echt niet te laten. Een half jaar eetbuien kost meer.. en je gezondheid is ook wat waard. Gewoon doen, je leert er altijd iets van!

Janiek over de groepstraining:

Wat ik fijn vond tijdens de bijeenkomsten was dat zonder ook maar iets uit te hoeven leggen ik mij al begrepen voelde, door Frouke, maar ook door alle andere deelnemers. Wat kon ik veel herkennen en leren van de andere. Voor het eerst dat ik mij niet voor mijn eetbuien hoefde te schamen en ik er zo open en eerlijk over kon praten!

Ik heb veel over mezelf geleerd en weet ook beter dat dit een proces is en het belangrijk is om jezelf de tijd te geven. Ik zag zoveel sterke vrouwen die stuk voor stuk zo steunend en begripvol waren voor elkaar en toch zo streng en oordelend naar zichzelf. Ik vond dat jij hier heel goed op in wist te spelen en kon spiegelen naar ons wat we zelf niet zagen. Je wist de vinger op de zere plek te leggen en tot de kern te komen. Ondanks deze confrontatie creëerde je een veilige, vertrouwde en warme sfeer wat uitnodigend was om te delen.

Ik ben heel blij dat ik de training heb gevolgd! Je hebt mij laten zien dat ik aan mezelf mag werken en in mezelf mag investeren!

Veel gestelde vragen:
Waarom doen we een voor-gesprek?

Op de eerste plaats vind ik het belangrijk dat een training, coaching of programma echt bij jou past. Ik zal daar heel eerlijk in zijn omdat ik wil dat iedereen succesvol het groeps-coaching progamma afrond.

Bij groeps-coaching is het ook belangrijk dat je matcht met de andere groepsleden. Ik vind veiligheid en groepsdynamiek heel belangrijk en het is waardevol wanneer je elkaar kunt steunen en kunt leren van elkaar.

Ik weet niet of ik elke week op tijd aanwezig kan zijn. Is dat een probleem?

Het is natuurlijk belangrijk dat je aanwezig bent tijdens het groeps-coaching programma. Ik verwacht van je dat je je best doet om hiervoor te zorgen. Ook dat is zelfzorg! Maar als je een keer ècht niet kunt door onvoorziene omstandigheden, dan is dat geen probleem. Wanneer je een online les mist, kun je deze nog terugkijken. Mis je een groeps-coaching sessie, dan heb je pech. Die kun je niet inhalen of terugkijken.

Ik heb een eet(bui)stoornis. Is dit groepscoachings-programma geschikt voor mij?

Natuurlijk! Ik ben geen therapeut of psycholoog. Ik raad je aan bij een eet(bui)stoornis ook psychische begeleiding in te schakelen.

Het kan ook zijn dat je al klaar bent met je eet(bui)stoornis therapieen. Dan is deze groeps-coaching een mooie en waardevolle opfrisser voor je!

Is dit groeps-coachings programma geschikt om af te vallen?

Dat kan, maar het groeps-coaching programma is vooral gericht op inzicht en mindset en niet op afvallen met kilo’s, centimeters en calorieen.

De kans is aanwezig dat je je gewicht stabiel houdt, maar dat is niet het hoofddoel. Overigens is dat alleen als jij je volledig voor 100% inzet tijdens de komende maanden.

Waarom is betalen in termijnen duurder?

Omdat daar meer administratieve handelingen bij komen kijken.

Kan ik deze kosten declareren bij de zorgverzekering?

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die ondersteuning van een gewichtscoach vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De gewichtscoach dient dan wel aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging BGN. Je hebt hiervoor géén verwijzing van de huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Beroepsvereniging BGN

BGN is de afkorting van: Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland. Spicy Pepper Coaching is bij de BGN aangesloten. Dit betekent dat er regelmatige bijscholingen plaatsvinden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kennis en kundigheid binnen Spicy Pepper Coaching ‘up to date’ is.

Hoe kan ik het declareren?

De factuur kun je, afhankelijk van je polis, declareren bij je zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering. Dit is niet van invloed op je eigen risico. Je zult dus eerst de factuur zelf moeten betalen (voorschieten). Als je de factuur naar jouw zorgverzekering stuurt, zullen zij het vergoede bedrag op jouw rekening terugstorten.

Zijn er vergoedingen van mijn zorgverzekeraar?

Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten wat jouw verzekering vergoed? Kijk dan op deze pagina.

Kom je er niet uit? Neem contact met mij op! Dan kunnen we het samen uitzoeken!

groepstraining stap uit de vicieuze cirkel van eetbuien dordrecht

Kosten:

Deze training wordt als uitgebreide online groepscoaching gegeven. Daarom is de prijs lager dan persoonlijke 1-op-1 coaching!

De training kost €395,-

In termijnen betalen is geen enkel probleem!
in 1x betalen: €395 (direct)
in 3 termijnen betalen: €135

Yes! Ik wil me aanmelden!

Vul je gegevens in als jij klaar bent met die vicieuze cirkel van eetbuien, lijnen en aankomen en je mee wilt doen met het groepscoaching programma dat op 8 april 2021 start. Ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.