06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Je kent ze wel, de olifantenpaadjes. Het zijn paden die zijn aangelegd door mensen die een kortere route nemen. Je vindt ze vaak bijvoorbeeld bij scholen en in parkjes.

Wat is een olifantenpad?

Een olifantenpad kan ontstaan omdat er dagelijks overheen gelopen wordt. Zodat het gras geen kans krijgt om te groeien op die plek. Er is niks mis met een olifantenpad. Ze zijn vaak heel effectief.

Olifantenpad voor nieuwe gewoontes

Zo’n olifantenpad kun je ook aanleggen als je een slechte gewoonte af wil leren. Je wilt bijvoorbeeld af van het eten van lekkere koekjes ‘s avonds. De denkbeeldige hoofdweg die er ligt is dat je op de bank ploft om 20.00 uur en denkt dat je zin hebt in iets lekkers en dan de koekjestrommel erbij pakt. Deze ‘hoofdweg’ leg jij bijna dagelijks af.

Om een olifantenpad aan te leggen, moet je bedenken ‘waar je heen wil’. Bijvoorbeeld wel iets eten, maar een gezondere keuze. Dan plof je ‘s avonds weer op de bank, je zucht en je bedenkt dat je wel iets zou lusten. Maar in plaats van de ‘hoofdweg’ te volgen naar de koekjes, sla jij bijvoorbeeld af naar de koelkast voor een schaaltje yoghurt of naar de fruitmand voor een appel (of iets anders, dat moet je zelf bedenken).

Dagelijkse wandeling

De truc van het olifantenpad is dat jij deze dagelijks zult moeten ‘bewandelen’, anders wordt het pad niet aangelegd en ‘groeit’ ‘ie vanzelf weer dicht. Als het een keertje niet gebeurd, omdat je toch voor de koekjes bezwijkt, is dat niet erg. Maar… volgende dag weer je olifantenpad bewandelen naar de yoghurt, kwark, fruit, hè!

Welke nieuwe gewoonte zou jij aan willen leren? Laat het me weten door een reactie onder deze blog achter te laten!

Deel deze blog:

Ben jij, net al ik, ook zo fan van zelfhulp-boeken? Ik heb er heel veel gelezen en heb mijn persoonlijke life-savers voor je in een lijstje gezet. Thema's: eetbuien, zelfliefde en body positivity (lichaamsaccepatie). Hier vind je mijn boekentips!

Worstel jij met eetbuien en kom je er niet helemaal alleen uit? Meld je dan gratis aan voor de besloten Facebookgroep ‘Stop eetbuien en emotie-eten’.

Het is een besloten Facebookgroep, wat betekent dat jouw FB-vrienden NIETS zullen merken van jouw deelname in deze groep! In deze groep krijg je regelmatig tips, trucs en inspiratie om jouw eetbuien aan te pakken.

Tip: vergeet niet om de 3 lidmaatschaps-vragen bij aanmelding in te vullen, zodat je wordt toegelaten.

facebookgroep stop eetbuien en emotie eten
Elke maand de nieuwste blogs in je mailbox?
Vul je naam en emailadres in, dan ontvang je 1x per maand een email met de nieuwste blogs over eetbuien, zelfliefde en lichaamsacceptatie.