06-24677265 frouke@spicypepper.nl

1-op-1 coaching met Human Design

Mag ik je helpen?

Ben je het zo zat om te worstelen met eten, je lijf en met jezelf en ben je ook helemaal klaar met dieet-gedoe?

Girl, I got you! Ik heb 13 jaar lang geworsteld met emotie-eten en eetbuien totdat ik wist dat ik een eetbuienstoornis had ontwikkeld. Inmiddels heb ik vrede met eten en respecteer ik mijn lichaam zoals het is.

Mijn leven is er echt een stuk leuker op geworden! Jij bent hier dus zeker aan het juiste adres.

Ik bied je een vast coachingpakket dat bestaat uit 7 gesprekken van 60 minuten. Ik werk met Human Design, dat is een systeem dat meer inzicht kan geven in jezelf. Het kan je vertellen op welke manier jij jezelf ontwikkelt, zodat je leert hoe jij met emoties om mag gaan en hoe wilskracht bij jou werkt waardoor jouw zelfliefde kan groeien!

AnoesjkaMinnaardFotografie

“Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht.”

– Simone

De thema’s waar ik jou bij kan coachen:

Eetbuien

De aanpak bij eetbuien is dat we starten met een analyse van jouw emo-eetdagboek (die je een week lang bijhoudt) en de uitkomst van jouw Human Design blauwdruk. De eerste sessie staat meestal in het teken staan van praktische, dagelijkse aanpassingen. De tweede sessie duiken we in jouw Human Design blauwdruk. Gaandeweg gaan we aan de slag met onderliggende issues die naar boven komen. Je zult merken dat je al snel rust gaat ervaren rondom eten! Wanneer de onderliggende zaken naar boven komen, wordt het vanzelf weer onrustiger. Dit is belangrijk tijdens het coachingtraject. Je kunt namelijk pas je ‘rotzooi’ opruimen als je het tevoorschijn hebt gehaald.

Body Confidence

De aanpak bij het verbeteren van jouw lichaamsbeeld en zelfbeeld start meteen bij jouw overtuigingen die je hebt over jezelf. We zullen hier Human Design voor inzetten. Ook zul je worden uitgedaagd dichter bij je eigen ‘zijn’ te komen door overtuigingen af te breken. Je krijgt natuurlijk ook concrete tips en tools hoe je omgaat met lichaams-gedoe in jouw omgeving: diëtende vriendinnen of collega’s, voor jezelf opkomen bij de huisarts en omgaan met bad body days zodat jij je stralende, fabuleuze zelf mag leren zijn!

Intuïtief eten

Je kunt veel boeken lezen en podcasts luisteren over intuïtief eten, maar dat maakt maakt je nog geen intuïtieve eter. Er kunnen veel angsten naar boven komen wanneer je de 4 fases van intuïtief eten doorloopt. De angst om dikker te worden, de angst om controle te verliezen en de angst om alleen nog maar ongezond te eten zijn enkele voorbeelden. Ik help je door jouw angsten heen door middel Human Design. Zodat niks je meer in de weg hoeft te staan om een echte intuïtieve eter te zijn. Zodat je leert om op je intuïtie en op je lichaam te vertrouwen.

Over Human Design:

Jij bent uniek, toch? Zoals jou is er geen ander!

En toch leren we -gaandeweg in ons leven- dat we op elkaar moeten lijken:

  • Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg: verstop je dikke lijf liever in wijde kleding.
  • Iedereen moet slank zijn, dan ben je zogenaamd gezond.
  • Je moet hard werken om je (afslank)doel te bereiken.
  • Als je je dieet niet volhoudt, dan heb je gefaald.
  • Je moet ‘gewoon’ veel wilskracht hebben.

Al deze overtuigingen hebben er voor gezorgd dat jij verder verwijderd bent geraakt van jouw authentieke jij. Je bent tenslotte niet geboren met eetbuien of met een negatief zelfbeeld.

Je hebt allerlei praktische tips geleerd om geen eetbuien te hebben en je hebt kennis opgedaan over hoe jouw brein werkt in relatie tot eetbuien en jouw lichaamsbeeld, maar het lukt je steeds niet om het ook écht te veranderen. Zelfs begeleiding bij gedragsverandering heeft maar eventjes geholpen. Je valt uiteindelijk weer terug. Omdat je het niet leert op de manier die bij JOU past.

In relatie tot eetbuien, zelfliefde en lichaamsacceptatie kan Human Design je leren om beter naar jouw lijf, jouw intuïtie en jouw emoties te luisteren. Het leert je om keuzes te maken die ècht bij jou passen. Het zal je inzicht geven in patronen die jij los mag laten en het zal je focus geven voor een zelf-liefdevol, eetbui-vrij en zelfverzekerd leven.

bodygraph Human Design eetbuien Frouke van Overveld

“Ik begrijp nu beter waarom luisteren naar mijn hongergevoel soms lastiger is dan ik had verwacht omdat het gestoord wordt door mijn gedachtes. Door Human Design weet ik beter welke vragen ik mijn lichaam wel zou kunnen stellen, heel fijn.”

– Sandra

1-op-1 coaching

\

Vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min. zodat je mij beter kunt leren kennen.

\

7 coachingsgesprekken incl. diverse huiswerkopdrachten.

\

Ieder coachingsgesprek duurt gemiddeld 60 minuten.

\

Dit pakket van 7x 60 minuten is gebaseerd op eerdere succesvolle coachingtrajecten.

\

Toegang tot de exclusieve videobibliotheek en de Blij met je lijf club, zodat je het optimale uit jouw coachingtraject kunt halen!

\

Met jouw Human Design blauwdruk checken we de beste coachingstrategie voor jou!

\

De coachingsgesprekken vinden online plaats

\

De online coaching worden de sessies speciaal voor jou opgenomen, dus je kunt ze altijd terugkijken.

\

Je kunt overal ter wereld (met internettoegang) gecoacht worden door mij.

\

Tijdens het hele traject onbeperkt whatsappen en mailen met al jouw vragen.

\

Betalen in termijn is mogelijk! I.v.m. bijkomende administratiekosten is dit wel altijd iets duurder. Zie onderstaande tabellen:

Ik heb Frouke ervaren als een warme, betrokken en flexibele coach. Ze denkt goed mee en helpt overzicht te creëren waar dat nodig is. Ze is niet bang om te zeggen waar het op staat en voor mij is dat precies de spiegel die zo af en toe nodig is! Het coachingstraject heeft me niet alleen goed geholpen op het gebied van eetproblematiek maar misschien nog wel het meeste in mijn persoonlijke ontwikkeling. Super dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen nemen tijdens dit traject!

Lisa van der Meulen

Frouke heeft me geleerd anders te kijken naar eten en ipv te gaan diëten (wat bij mij averechts werkt) op zoek te gaan naar waarom ik eet. Ze is een lieve maar ook straight to the point coach. Net wat ik nodig had.

De handvaten die ik heb gekregen maakt dat ik steeds verder kom in het herstellen van een eetverslaving. Dankjewel mooi mens voor alles! ❤️

Marloes Klok-Krabshuis

Videobibliotheek en Blij met je lijf club

Je krijgt gedurende het coachingtraject toegang tot mijn persoonlijke videobibliotheek in mijn online academie. In de videobibliotheek vind je allerlei informatieve video’s over thema’s zoals voeding, lichaam, hormonen, mindful eten, intuïtief eten, meditatie, gewichtsstigma, zelfliefde en bodypositivity die je kunt kijken ter ondersteuning van het coachingtraject. De videobibliotheek kun je gemakkelijk bekijken via de Huddle app, die gratis te downloaden is via de Google/Apple store.

Ook krijg je toegang tot alle content van de Blij met je lijf club. Je wordt dus gratis member, kunt alle modules volgen en je mag meedoen aan alle live online meetings en workshops. Je krijgt toegang tot een fijne community met gelijkgestemde vrouwen die elkaar supporten en inspireren. Je bent echt niet alleen! Lidmaatschap van de Blij met je lijf kost €47,- per maand, maar zolang jouw coachingtraject duurt is het voor jou gratis! De Blij met je lijf club vind je ook in de Huddle app.

Blij met je lijf club membership

Vergoeding door zorgverzekeraars

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die ondersteuning van een gewichtscoach vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De gewichtscoach dient dan wel aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging BGN. Je hebt hiervoor géén verwijzing van de huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Beroepsvereniging BGN

BGN is de afkorting van: Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland. Spicy Pepper Coaching is bij de BGN aangesloten. Dit betekent dat er regelmatige bijscholingen plaatsvinden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kennis en kundigheid binnen Spicy Pepper Coaching ‘up to date’ is.

Hoe kan ik het declareren?

De factuur kun je, afhankelijk van je polis, declareren bij je zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering. Dit is niet van invloed op je eigen risico. Je zult dus eerst de factuur zelf moeten betalen (voorschieten). Als je de factuur naar jouw zorgverzekering stuurt, zullen zij het vergoede bedrag op jouw rekening terugstorten.

Zijn er vergoedingen van mijn zorgverzekeraar?

Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten wat jouw verzekering vergoed? Klik dan op de groene knop hieronder.

Tips voor vergoeding naast of i.p.v. de aanvullende verzekering:

– Vaak is de werkgever via de bedrijfsarts of Arbodienst bereid de kosten of een deel daarvan te vergoeden
– In sommige CAO’s is het Loopbaan Budget (LBB) opgenomen voor o.a. persoonlijke ontwikkeling. Vraag je werkgever of dat ook geldt in jouw sector. Je kunt de coaching declareren via je LBB (via je werkgever)
– Voor de eigen onderneming kunnen kosten voor coaching worden opgevoerd.
– Ook voor niet-uitkeringsgerechtigden geeft de sociale dienst soms ook vergoeding via de regeling sociale bijstand.

Nog meer recensies en reacties van coachees

Frouke, je hebt me echt enorm geholpen met mijn snaaibuien. Ik was deze krampachtig onder controle aan het houden, maar juist omdat jij me leerde de controle los te laten, bleven ze weg. Ik zie nu in dat het loslaten van regels en restricties over eten me echt heeft geholpen. Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht. Ik hoef niet meer te snacken als ik moe of gestresst ben. Ik kan zelfs chips eten zonder dat de hele zak leeg moet. Dat is echt zo lang geleden!

Simone

Frouke geeft hele goede en persoonlijke coaching. Mede dankzij haar heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met mijn eetverslaving en geleerd hoe sterk ik zelf ben. Ik zou haar iedereen willen aanraden!! Het is een bevrijding! 

Lisette

Ik weet dat getallen op de weegschaal niets zeggen over de persoonlijkheid die ik heb. Ik ben inmiddels een aantal kilo’s lichter dan een paar maanden geleden. En geloof me, ik heb er nog steeds niets voor gelaten: maar niet meer een hele taart, bak of zak. Want het “hoeft” gewoon niet meer. Het beladen moeten is er vanaf.

Ik voelde me zo beschaamd, alleen, slecht en stom in het begin. Had ook niet durven dromen dat ik het onder controle zou krijgen.

Angéla

(…) Toen een coachingtraject in gegaan met een eetcoach om een gezonde relatie met eten te krijgen. Eten niet te zien als vijand maar als een middel om je lichaam te voeden. En waar je ook best van mag genieten!

Sinds die tijd gaat het zoveel beter, hele andere kijk naar eten en naar mijn lichaam. Ik leer zoveel van haar en leer echt nu van mezelf te houden en mezelf te accepteren zoals ik ben.

Anoniem

(…) Je hebt me geleerd dat als ik rustiger eet dat ik dan minder snel geneigd ben om te gaan snaaien. Je hebt me geleerd dat je mindfull kan eten, je hebt me geleerd dat er geen goed of fout eten bestaat en dat helpt mij echt dat geeft echt rust. Door de coaching ben ik anders gaan kijken naar eten. 

Wobke

Mocht je twijfelen over een volgen van een coachingstraject: ik zeg: DOEN! Frouke heeft me enorm goed geholpen met het vinden van de oorzaken van mijn eetbuien, een goede verstandshouding te krijgen met eten en drinken, mijn gedachtes hierover te veranderen en heeft me geleerd mezelf rust te gunnen en te voelen wat ik echt nodig heb. Ze weet precies hoe ze je kan bereiken en pakt je even hard aan als dat nodig is (ik had dat echt nodig), maar zeker op een lieve en respectvolle manier. Het heeft me zoveel moois gebracht! Dank je wel Frouke!

Anoniem

Je hebt mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en in de voor mij achterliggende patronen. Hierdoor eet ik nu heel bewust gezond en ook ongezond want dat mag ook af en toe. Doordat jij mij zag kon ik milder zijn voor mezelf en beter voor mezelf zorgen. Ik heb het sporten weer opgepakt en voel weer energie!

Dank voordat jij jij bent en al je tips!

Judith

Na mijn gastric bypass lukte het maar niet om balans te vinden in eten en mijn negatieve gedachtes niet de overhand te laten hebben in mijn relatie met eten.

In mijn ontdekkingsreis naar mijzelf stond Frouke naast me met soms confronterende vragen, maar ook met bevestiging en motivatie. De omslag van de hele dag aandacht voor eten naar aandacht voor mijzelf is bijna magisch te noemen. Nooit gedacht dat echte balans en zelf acceptatie zo goed zou voelen.

Marjolein

Frouke was mijn “kers op de taart” in de 1 op 1 coaching afgelopen half jaar. De eerlijke, open en warme manier van werken maakte dat ik geleerd heb anders naar mijzelf en eten te kijken. Ik denk zelfs dat de nadruk niet eens zozeer op eten lag, maar meer op mijn valkuilen, overtuigingen en gedachten.  Doordat Frouke op een empatisch confronterende manier werkt en daarbij ook zelf ervaringsdeskundige is, kan ik eindelijk zeggen dat eten niet meer mijn leven beheerst.

Floor

Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Word gratis lid van mijn Facebookgroep

facebookgroep stop eetbuien en emotie eten
© Copyright 2018 - 2022

Volg mijn socials voor tips en trucs

Foto's: Anoesjka Minnaard