06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Ik ben Frouke

De enige ‘Blij met je lijf-coach’ in NL die jou op een gewichtsneutrale manier helpt naar eetvrijheid en bodyconfidence

1-op-1 Coaching

Wil je graag aan de slag met je eetbuien en vind je het fijn om persoonlijke en individuele gesprekken te voeren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik bied je een vast pakket dat bestaat uit 7 gesprekken van 60 minuten. Tot nu toe heeft iedereen bij Spicy Pepper Coaching na 7 gesprekken weer genoeg tools om los te komen van hun eetbuien.

Veel verzekeringen vergoeden de kosten van de consulten in de aanvullende pakketten tot een bepaald bedrag per jaar.

De coachingsgesprekken vinden online plaats. Hiervoor gebruiken we het programma Zoom. Voordeel: we hoeven niet bij elkaar in de buurt te wonen, zelfs op vakantie kan de coaching doorgaan (met een goede internetverbinding) en je kunt het coachingsgesprek opnemen zodat je het later altijd weer kunt terugkijken.

Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag

Wanneer je voor een coachingtraject kiest, zal ik je vragen om de ‘Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag’ in te vullen. De NVE brengt de drie belangrijkste risicofactoren voor overeten en eetbuien in kaart. De ene persoon eet teveel als hij/zij depressief, gespannen of eenzaam is, een ander wanneer er veel en lekker eten aanwezig is en een derde gaat zich juist te buiten als hij/zij op dieet is en de honger het wint. Bij elk van deze drie typen eetgedrag sluit een eigen theorie en coachingswijze aan. Zo kunnen we de coaching gericht en effectief inzetten!

Videobibliotheek

Je krijgt gedurende het coachingtraject toegang tot mijn persoonlijke videobibliotheek in mijn online academy. In de videobibliotheek vind je allerlei informatieve video’s over thema’s zoals voeding, lichaam, hormonen, mindful eten, intuitief eten, mediatie, gewichtsstigma, zelfliefde en body positivity die je kunt kijken ter ondersteuning van het coachingtraject.

1-op-1 coaching 

\

Vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 min. zodat je mij beter kunt leren kennen.

\

7 coachingsgesprekken incl. diverse huiswerkopdrachten.

\

Ieder coachingsgesprek duurt 60 minuten.

\

Dit pakket van 7x 60 minuten is gebaseerd op eerdere succesvolle coachingtrajecten.

\

Toegang tot de exclusieve videobibliotheek met 15 video's, zodat je het optimale uit jouw coachingtraject kunt halen!

\

Met de Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag checken we de beste coachingstrategie voor jou!

\

De online coaching worden de sessies speciaal voor jou opgenomen, dus je kunt ze altijd terugkijken.

\

Je kunt overal ter wereld (met internettoegang) gecoacht worden door mij.

\

Tijdens het hele traject onbeperkt whatsappen en mailen met al jouw vragen.

\

Betalen in termijn is mogelijk! I.v.m. bijkomende administratiekosten is dit wel altijd iets duurder. Zie onderstaande tabellen:

Frouke is echt goud waard! In haar coachingsgesprekken heeft ze me geholpen om mijn snoep-buien onder controle te krijgen.

Ze wist feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Samen gingen we op zoek naar de reden en de momenten van het snoepen en maakten we een nieuw eetschema waarbij de focus lag op het aanleren van nieuw eetgedrag in tegenstelling tot het afleren van oude gewoontes.

Karin V.

Frouke heeft me geleerd anders te kijken naar eten en ipv te gaan diëten (wat bij mij averechts werkt) op zoek te gaan naar waarom ik eet. Ze is een lieve maar ook straight to the point coach. Net wat ik nodig had.

De handvaten die ik heb gekregen maakt dat ik steeds verder kom in het herstellen van een eetverslaving. Dankjewel mooi mens voor alles! ❤️

Marloes Klok-Krabshuis

Ik heb Frouke ervaren als een warme, betrokken en flexibele coach. Ze denkt goed mee en helpt overzicht te creëren waar dat nodig is. Ze is niet bang om te zeggen waar het op staat en voor mij is dat precies de spiegel die zo af en toe nodig is! Het coachingstraject heeft me niet alleen goed geholpen op het gebied van eetproblematiek maar misschien nog wel het meeste in mijn persoonlijke ontwikkeling. Super dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen nemen tijdens dit traject!

Lisa van der Meulen

Frouke geeft hele goede en persoonlijke coaching. Mede dankzij haar heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met mijn eetverslaving en geleerd hoe sterk ik zelf ben. Ik zou haar iedereen willen aanraden!! Het is een bevrijding! 

Lisette R.

Het is heel leerzaam geweest. ik heb patronen in mijn eetgedrag ontdekt die ik niet wist. Het is me gelukt om mijn eetbuien van elke dag naar 2x per week terug te dringen en meestal blijft het bij hier en daar iets lekkers.. Frouke is bij mij heel geduldig geweest en heeft me goed geholpen, het is een positief ingestelde vrouw die echt weet waar ze het over heeft. Ze heeft aan een half woord genoeg. Het was heel fijn ik raad jullie haar echt aan.

Wobke Niepoth

Ik weet dat getallen op de weegschaal niets zeggen over de persoonlijkheid die ik heb. Ik ben inmiddels een aantal kilo’s lichter dan een paar maanden geleden. En geloof me, ik heb er nog steeds niets voor gelaten: maar niet meer een hele taart, bak of zak. Want het “hoeft” gewoon niet meer. Het beladen moeten is er vanaf.

Ik voelde me zo beschaamd, alleen, slecht en stom in het begin. Had ook niet durven dromen dat ik het onder controle zou krijgen.

Angéla

Je helpt me heel erg. Ik ben al een heel eind op weg. Je hebt me geleerd dat als ik rustiger eet dat ik dan minder snel geneigd ben om te gaan snaaien. Je hebt me geleerd dat je mindfull kan eten, je hebt me geleerd dat er geen goed of fout eten bestaat en dat helpt mij echt dat geeft echt rust. Door de coaching ben ik anders gaan kijken naar eten. In de coaching zelf vind ik het heel fijn dat je het geduld hebt als ik niet uit mijn woorden kom en dat je me helpt dmv voorbeelden. Dan blijf ik zelf ook rustig. Ik ben je zo dankbaar! Ja, je bent zeker positief..

Wobke

Frouke, je hebt me echt enorm geholpen met mijn snaaibuien. Ik was deze krampachtig onder controle aan het houden, maar juist omdat jij me leerde de controle los te laten, bleven ze weg. Ik zie nu in dat het loslaten van regels en restricties over eten me echt heeft geholpen. Ik durf nu voluit alles te eten zonder een schuldgevoel te krijgen. Door jouw oefeningen kan ik nu sneller en beter luisteren naar wat mijn lijf (en soms mijn hoofd) echt nodig heeft. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en dat had ik echt niet verwacht. Ik hoef niet meer te snacken als ik moe of gestresst ben. Ik kan zelfs chips eten zonder dat de hele zak leeg moet. Dat is echt zo lang geleden!

Simone

(…) Toen een coachingtraject in gegaan met een eetcoach om een gezonde relatie met eten te krijgen. Eten niet te zien als vijand maar als een middel om je lichaam te voeden. En waar je ook best van mag genieten!

Sinds die tijd gaat het zoveel beter, hele andere kijk naar eten en naar mijn lichaam. Ik leer zoveel van haar en leer echt nu van mezelf te houden en mezelf te accepteren zoals ik ben.

Anoniem

Hi Frouke, Door je persoonlijke benadering, je oprechte aandacht en je kennis heb ik veel aan je coaching gehad.

Je hebt mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon en in de voor mij achterliggende patronen. Hierdoor eet ik nu heel bewust gezond en ook ongezond want dat mag ook af en toe. Doordat jij mij zag kon ik milder zijn voor mezelf en beter voor mezelf zorgen. Ik heb het sporten weer opgepakt en voel weer energie!

Dank voordat jij jij bent en al je tips!

Judith

Mocht je twijfelen over een volgen van een coachingstraject: ik zeg: DOEN! Frouke heeft me enorm goed geholpen met het vinden van de oorzaken van mijn eetbuien, een goede verstandshouding te krijgen met eten en drinken, mijn gedachtes hierover te veranderen en heeft me geleerd mezelf rust te gunnen en te voelen wat ik echt nodig heb. Ze weet precies hoe ze je kan bereiken en pakt je even hard aan als dat nodig is (ik had dat echt nodig), maar zeker op een lieve en respectvolle manier. Het heeft me zoveel moois gebracht! Dank je wel Frouke!

Anoniem

Frouke was mijn “kers op de taart” in de 1 op 1 coaching afgelopen half jaar. De eerlijke, open en warme manier van werken maakte dat ik geleerd heb anders naar mijzelf en eten te kijken. Ik denk zelfs dat de nadruk niet eens zozeer op eten lag, maar meer op mijn valkuilen, overtuigingen en gedachten.  Doordat Frouke op een empatisch confronterende manier werkt en daarbij ook zelf ervaringsdeskundige is, kan ik eindelijk zeggen dat eten niet meer mijn leven beheerst.

Floor

Ik volg coaching bij een geweldige vrouw die mij leert om weer een gezonde relatie te krijgen met eten.

Dat eten niet goed of slecht is maar dat het gewoon voedsel is en dat je er best van mag genieten. Dat het getalletje op de weegschaal niet belangrijk is en niet bepaald of je dun/dik bent.. En al helemaal niet of je mooi bent of niet!

Ik heb dus nu ook al een paar maanden niet meer gewogen! En dat voelt heerlijk! Thnx Spicy Pepper Coaching!

Anoniem

Na mijn gastric bypass lukte het maar niet om balans te vinden in eten en mijn negatieve gedachtes niet de overhand te laten hebben in mijn relatie met eten.

In mijn ontdekkingsreis naar mijzelf stond Frouke naast me met soms confronterende vragen, maar ook met bevestiging en motivatie. De omslag van de hele dag aandacht voor eten naar aandacht voor mijzelf is bijna magisch te noemen. Nooit gedacht dat echte balans en zelf acceptatie zo goed zou voelen.

Marjolein

Ik vond het coachingstraject een erg prettige ervaring. Frouke heeft me altijd erg op mijn gemak laten voelen. Ik vond onze open gesprekken fijn, ik kon mezelf zijn. Ik vond het traject te kort, maar ben wel tevreden met de behaalde resultaten. Frouke kan goed luisteren en ze kan goede pointers geven waar je wat mee kan.

Ik zou Frouke zeker aanraden, ze is down to earth, weet waar ze over praat omdat ze het zelf allemaal heeft meegemaakt, dus kan je als geen ander helpen. Verder is ze non-judgemental, wat ervoor zorgt dat je je op je gemakt voelt. Ze is er echt voor je met haar volle aandacht.

Jaimy van B.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die ondersteuning van een gewichtscoach vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De gewichtscoach dient dan wel aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging BGN. Je hebt hiervoor géén verwijzing van de huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Beroepsvereniging BGN

BGN is de afkorting van: Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland. Spicy Pepper Coaching is bij de BGN aangesloten. Dit betekent dat er regelmatige bijscholingen plaatsvinden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kennis en kundigheid binnen Spicy Pepper Coaching ‘up to date’ is.

Hoe kan ik het declareren?

De factuur kun je, afhankelijk van je polis, declareren bij je zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering. Dit is niet van invloed op je eigen risico. Je zult dus eerst de factuur zelf moeten betalen (voorschieten). Als je de factuur naar jouw zorgverzekering stuurt, zullen zij het vergoede bedrag op jouw rekening terugstorten.

Zijn er vergoedingen van mijn zorgverzekeraar?

Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten wat jouw verzekering vergoed? Klik dan op de groene knop hieronder.

Tips voor vergoeding naast of i.p.v. de aanvullende verzekering:

– Vaak is de werkgever via de bedrijfsarts of Arbodienst bereid de kosten of een deel daarvan te vergoeden
– In sommige CAO’s is het Loopbaan Budget (LBB) opgenomen voor o.a. persoonlijke ontwikkeling. Vraag je werkgever of dat ook geldt in jouw sector. Je kunt de coaching declareren via je LBB (via je werkgever)
– Voor de eigen onderneming kunnen kosten voor coaching worden opgevoerd.
– Ook voor niet-uitkeringsgerechtigden geeft de sociale dienst soms ook vergoeding via de regeling sociale bijstand.

Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Word gratis lid van mijn Facebookgroep

facebookgroep stop eetbuien en emotie eten
© Copyright 2018 - 2021

Volg mijn socials voor tips en trucs