Stop met de obsessie over je lijf en werk aan een positief zelfbeeld met de Blij met je lijf club

Voel je weer lekker in je vel zonder gefixeerd te zijn op afvallen, diëten en jojo-en.

Herken je dit?

Je staat voor je kledingkast, op het punt jezelf aan te kleden. Maar wat moet je aan? De helft van je kleding is te klein en de andere helft maakt je alleen maar dikker.

De hele dag blijf je hangen in negatieve gedachten over je lijf. Het maakt je verdrietig en boos. Je schaamt je voor je lijf.

😔

Zucht…

“Zal ik dan maar weer een dieet starten?”

NEWSFLASH: 95% van mensen die diëten komen op de lange termijn weer in gewicht aan en 66% van de diëters wordt zelfs zwaarder! (wetenschappelijk bewezen)

Juist door je lichaam constant te willen veranderen, lukt het je niet om jezelf te accepteren. Je maakt steeds keuzes vanuit angst en schaamte.

Diëten werkt dus niet, anders zou je niet steeds weer opnieuw moeten beginnen!

Sinds een poosje ben je geïnspireerd door bodypositivity. Je vindt het fijn om te zien dat die dikkere, zelfverzekerde vrouwen er ook zijn en je merkt dat het je (aangeleerde) blik op het schoonheidsideaal wat verruimt.

Ik weet precies hoe het is:

Het ene moment twijfel je of je ook ooit op het punt gaat komen dat jij zo zelfverzekerd kunt zijn in je lichaam. Het voelt echt als een brug te ver. Hoe dan? En op een ander moment denk je ‘moet dat nou?’ en ‘doe maar gewoon normaal, hoor!’.

keuzes maken tussen gezonde appel en ongezonde donut

Laat me raden…

N

Je stoort je iedere keer weer aan je spiegelbeeld, vooral als je er onverwacht mee wordt geconfronteerd.

N

Je bent een expert in het ontwijken van mensen die foto’s willen maken en je staat bijna nooit op foto’s van anderen.

N

Je kunt nog geen afscheid nemen van te kleine kleding in je kast omdat je (weer) hoopt dat je het volgend jaar past.

N

Je vult in wat anderen over jouw lijf zullen denken en je bent daar dagelijks mee bezig; hoe je eruit ziet en wat je wel of niet kunt dragen.

N

Je wilt voortdurend je lichaam veranderen, omdat je er niet tevreden over bent.

N

Je probeert je lichaam aan te passen door je te focussen op weinig calorieën te eten en veel calorieën te verbranden met sport.

Wat jij nodig hebt is radicale zelfacceptatie waardoor je pas èchte, fijne, gezonde keuzes leert maken in je leven zodat je eetrust ervaart en je werkt aan een fitter, sterker en flexibeler lijf.

Hoe zou het voor je voelen als…

je weer met een glimlach op je gezicht voor de spiegel kunt staan en tevreden bent over je eigen lichaam?

je stopt met het afkeuren van jouw lichaam?

je niet alleen zou focussen op je gewicht maar ook op andere aspecten van gezondheid?

je vol vertrouwen mooie kleding durft te dragen?

je niets zou aantrekken van wat anderen over jou denken?

je zelfverzekerd durft te staan voor jezelf, je lijf en de keuzes die je maakt?

je nooit meer hoeft te lijnen, diëten en te ploeteren met eten?

je weet wat ècht gezond is voor jou en je lijf?

je weer leert luisteren naar je hongersignalen en je verzadigingsgevoel?

je geen eetbuien en eet-gedoe meer zou hebben?

je leert vertrouwen op je lijf als het gaat om eten, bewegen en rust?

je leert om aangebroken verpakkingen in de kast te laten liggen omdat je er gewoon ècht geen behoefte meer aan hebt?

Blij met je lijf logo

Word zelfverzekerder met het membership van de Blij met je lijf club!

Blij met je lijf club membership
blij met je lijf club werkboek intuitief eten

Werken aan een fijne relatie met je lijf is voor iedereen anders. En als je hier zelf al wat langer mee bezig bent, dan heb je ook ervaren dat het een lange reis is met veel ups en downs; periodes dat je lekker in je vel zit, worden afgewisseld met periodes dat je ineens weer wordt overvallen door onzekerheid, dieetgedachtes en twijfels.

Dit membership is juist ontwikkeld om jou mee te nemen op reis. Je kunt zelf alleen op de bonnefooi op reis gaan, maar dan mis je waarschijnlijk de mooiste, beste hotspots. Zo mag je dit membership ook zien. Ik neem je mee als reisleidster langs de beste plekken op basis van mijn eigen ervaringen en expertise. Ik heb inmiddels meer dan 175 mensen geholpen met het verbeteren van lichaamsbeeld door individuele coaching, groepscoaching, workshops en trainingen en verschillende online programma’s. In dit membership krijg je elke maand video’s, audio’s, artikelen, werkboeken, blogs, oefeningen, tips en inspiratie die jou doelgericht helpen om blij(er) met je lijf te worden. En als kers op de taart heeft dit membership een community waarin je jouw struggles en successen kunt delen met andere members zodat je weet dat je niet alleen staat. Want je hoeft dit niet alleen te doen!

BMJLC app huddle smartphone

Het online ledenplatform van de Blij met je lijf club heeft een eigen gratis app! De app vind je zowel in de Google Play Store als in de Apple Store en heet Huddle. Je hebt dus letterlijk overal toegang tot de Blij met je lijf club. Thuis op de bank, in de bus en zelfs in de rij voor de kassa van de supermarkt  😉

Abonnement

Deze club is een abonnement dat je maandelijks betaalt. De Blij met je lijf club kun je maandelijks opzeggen als je vindt dat de club voor jou geen meerwaarde meer heeft. Jij bepaalt dus zelf hoelang je wilt werken aan een fijne relatie met je lijf met het membership van de ‘Blij met je lijf’ club. Opzeggen doe je door een week voor de ingangsdatum van jouw nieuwe maand een email te sturen. Dat geeft voldoende tijd om dit administratief te verwerken. En je kunt na opzegging altijd weer opnieuw lid worden tegen het dan geldende tarief.

In je eigen veilige bubbel

Ik snap dat het spannend kan zijn. Dit membership is volledig online en jij krijgt alle informatie en inspiratie wekelijks via het speciale online platform. Zelfs bij masterclasses en webinars zie jij mij wel maar zien andere members jou niet. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf te laten zien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand je misschien (her)kent. In het membership is een community waar je je vragen kunt stellen, struggles en successen kunt delen. Je mag hier gebruik van maken, maar dat hoeft natuurlijk niet! Jij kiest met dit membership zelf of je anoniem wilt werken aan jouw relatie met je lijf.

Gelijkgestemden

4 keer per maand ontmoeten we elkaar liva via Zoom en kletsen we over het de onderwerpen van de Blij met je lijf club; dieetcultuur, lichaamsacceptatie, intuitief eten, zelfliefde en eetbuien. Fijn als je verder niet echt iemand hebt die jou begrijpt!

In de Blij met je lijf club heb je ook de mogelijkheid om een buddy te vinden. Iemand waarmee je op je eigen voorwaarden wat meer contact kunt hebben en je bijv. mee kunt whatsappen als je het even moeilijk hebt of als je juist jouw successen wilt delen. Jouw buddy is ook een Blij met je lijf member en zal jou waarschijnlijk beter begrijpen dan iemand anders. Maar… alleen als jij dit wilt, hoor. Het is niet verplicht.

Dit vind je allemaal in het membership:

Blij met je lijf club membership

Er zijn regelmatig live video’s over inspirerende thema’s met waardevolle informatie.

Blij met je lijf club membership

Je krijgt leuke schrijf- en doe-opdrachten die je weer verder helpen in jouw ontwikkeling.

Blij met je lijf club membership

Ontspanningsoefeningen en  meditaties brengen je weer even uit je hoofd en in je lijf.

Blij met je lijf club membership

Elke maand doe je nieuwe inzichten op bij de masterclass met een verdiepend thema.

Blij met je lijf club membership

Er is een ‘members-only’ podcast zodat je overal en altijd wat extra support hebt.

Blij met je lijf club membership

Je kunt een Blij met je lijf-buddy vinden, om lief en leed mee te delen, als je wilt.

zoom meetup blij met je lijf membership

Ontmoet andere members, die jou echt begrijpen, in real life tijdens de Zoom meetings.*

Blij met je lijf club membership

Verschillende experts vullen het programma aan met hun specieke kennis en ervaringen.

Blij met je lijf club membership

Minimaal 1x per jaar is een live (lijf 😉) dag waar je andere Blij met je lijf members ontmoet!

Blij met je lijf club membership

Elke maand krijg jij antwoorden op jouw vragen bij de online live Q&A sessie.*

Blij met je lijf club membership

Jouw spiegelbeeld is een grote leermeester(es)! Je krijgt leuke oefeningen om uit te proberen.

Blij met je lijf club membership

Als Blij met je lijf club member ontvang je leuke kortingen op o.a. trainingen en workshops.

* in juli/augustus zijn er geen live meetings ivm vakantieperiodes

BONUS:

Als Blij met je lijf club member heb je elke maand de exclusieve mogelijkheid om een 1-op-1 inspiratiegesprek te boeken waarin je 60 minuten de persoonlijke boost krijgt die je op dat moment even nodig hebt om weer vooruit te kunnen.

Een 1-op-1 gesprek kost normaal gesproken (in een coachingpakket) 100 euro maar als Blij met je lijf club-member krijg je 15% korting op deze 1-op-1 sessie!

Kies je als Blij met je lijf club-member voor een volledig coachingpakket van 7 gesprekken voor €695,- ? Dan krijg je natuurlijk ook 15% korting!

Let op: de korting geldt alleen zolang je lid bent van de Blij met je lijf club.

Blij met je lijf club bodypositivity bodyconfidence

Ga maandelijks het commitment aan
voor jezelf
en voor je lijf

Dit is wat een aantal huidige members over de Blij met je lijf club schrijven:

Toen Frouke de Blij met je lijf club introduceerde was ik meteen enthousiast. Ik heb me aangemeld nadat ik dat irritante stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik er toch niks mee op zou schieten zijn waffel heb laten houden. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat ik in een omgeving met gelijkgestemden nu daadwerkelijk ga leren om mezelf net zoveel liefde te geven als dat ik mijn liefsten geef.

Ik merk dat mijn traject met Frouke me al veel positiefs heeft gebracht, maar niemand in mijn omgeving het echt snapt of er ook mee bezig is. Daarom lijkt mij het fijn om met jullie in de Blij met je Lijf Club ervaringen te kunnen delen en van elkaar te kunnen leren.

De Blij met je lijf club is precies waar ik naar op zoek was, het sluit super goed aan bij de fase waarin ik nu zit. Inmiddels ben ik volledig hersteld van mijn eetstoornis, maar zeker niet van alle jaren strijd tegen mijn lijf. Stap voor stap leer ik meer en kan ik beter naar mijn lijf luisteren.

Zo fijn om te horen, het is heel herkenbaar. Ik kan negatief over mezelf denken. En mij hierdoor naar beneden praten. Wil heel graag zelfliefde hebben. En positiever in het leven staan. Ik denk dat deze club mij hierbij goed kan helpen.

Wauw, wat een inzichten heb ik door deze video. Ik merk dat ik vaak oordelende en veroordelende gedachten heb over andere dikke mensen en dat dit een weerspiegeling is van hoe ik mezelf zie. Ik draag vaak kleding die mijn lijf bedekt of waarin mijn kont niet “waggelt”. Maar voor het eerst dit jaar draag ik jurken met korte mouwen en blote benen.

Ik realiseer me dat het een transformatie is en dat het veel tijd en werk gaat vragen. En dat ik vooral kleine stapjes moet nemen en niet teveel in 1 keer. Ik ben dus blij met deze club.

69% van de Nederlandse vrouwen is ontevreden over haar lichaamsbeeld. Stap jij over van een negatief lichaamsbeeld naar een neutraal of positief zelfbeeld?

%

De Blij met je lijf club is geschikt voor jou, als jij…

A

Inmiddels besloten hebt om vrede te sluiten met je lijf, maar je daar extra hulp bij kunt gebruiken.

A

Al bewust bezig bent met je gedachten over je lijf, maar je toch nog regelmatig overvallen wordt door schaamte of onzekerheid.

A

Weet dat crash-diëten en overmatig bewegen ongezond is voor je en je wilt onderzoeken en leren wat wel goed voor jou en je lijf is.

A

Wilt zorgen voor jouw gezondheid in de breedste zin; lichamelijke, mentale èn geestelijke gezondheid en je daar meer over wilt leren.

A

Beter wilt leren luisteren naar de behoeftes van je lijf in plaats van uit te gaan van het slankheidsideaal en de dieetcultuur.

A

Wilt leren vertrouwen op jezelf en je lijf zodat je beter kunt samenwerken met je lijf. Leer o.a. jouw persoonlijke voedingsbehoefte, bewegingsbehoefte en emotionele behoefte (her)kennen en leer jezelf gerust te stellen.

A

Alle bovenstaande punten wilt leren op een overzichtelijke en gestructureerde manier, zonder te verdrinken in bergen met modules, video’s, teksten en andere informatiebronnen.

Twijfel je nog?
Dat geeft helemaal niets!

Ik weet dat een membership spannend kan zijn. Daarom kun je het maandelijks op elk gewenst moment opzeggen. Je hoeft geen officiele aangetekende opzegbrief te sturen, je kunt dit zelf regelen door een email te sturen.

Met zo’n kleine maandelijkse investering heb je niks te verliezen. Juist omdat je in dit membership met lichaamsacceptatie en zelfliefde aan de slag gaat, zijn de thema’s concreet en levert het onmiddelijk iets voor je op.

Al zou je maar een verbetering zien van 10% in je lichaams-gedachten, bewegingsvrijheid, kledingkeuze of voedingspatroon. Wat een wereld van verschil kan dat voor je betekenen!

Als je niks doet, dan gebeurt er niks 😉

Blij met je lijf logo
banner blij met je lijf club

Hey! Ik ben Frouke...

Ik ben geboren als een 8-ponder en de verloskundige zei dat ik later een echte ‘Muhammad Ali’ (de bokser) zou worden. Ik was altijd stevig als kind. Althans, zo voelde ik me. Want op de foto’s van vroeger valt het eigenlijk wel mee. Jarenlang (van mijn 13e-26e) worstelde ik met eetbuien, emotie-eten en mijn eetbuienstoornis. Mijn gewicht schommelde steeds op de korte termijn, maar op de lange termijn werd ik alleen maar dikker.

Mijn dik-zijn was mijn masker; je kon niet om mij heen en zo voelde ik mij gezien. Ik was daarom nooit onzeker over mijn dik zijn… This is it! Maar gelukkig was ik er ook niet mee.

Door een operatie viel ik heel veel af en veranderde mijn lijf. Eigenlijk is toen pas mijn reis naar lichaamsacceptatie en zelfliefde begonnen. Ik ben er nu ruim 7 jaar mee bezig. Het is nog steeds work in progress, maar ik voel me fijn en zelfverzekerd in mijn lijf en ik kan vol zelfvertrouwen achter mijn eigen gezondheidskeuzes staan.

Dat is wat ik jou ook gun; die vrijheid te voelen, blij kunnen zijn met je lijf en niet gefocust hoeven te zijn op je gewicht en afvallen of je druk te maken over wat anderen van je (zouden kunnen) denken. Gewoon genieten van het leven en van de dingen die er ècht toe doen!

Naast mijn persoonlijke ervaringen ben ik een gecertificeerde coach en een gediplomeerde gewichtsconsulent. Ik haalde een 10 voor een training ’emotie-eten’ die ik ooit volgde en ik vind het heerlijk om altijd bij te leren! De laatste trainingen die ik volgde waren Emotional Freedom Technique (EFT) en Acceptance & Commitment Therapy (ACT), methodes die ik graag inzet als coach.

Mijn eigen reis naar lichaamsacceptatie en zelfliefde was een ‘rocky road’, zoals ze dat noemen en ik zie dat ook terug bij de mensen die ik coach. Het is een lange termijn-plan waar je steeds weer actief mee bezig mag zijn. Voor mij is het heel belangrijk geweest om er humor en luchtigheid in te brengen. Zodat het een leuke en fijne reis is om te maken. Dat heeft me ertoe gezet om dit membership te ontwikkelen. Zodat ik als een cheerleader naast je mee mag reizen en je vooral mag aanmoedigen!

You’ve got this, girl!

Behaalde diploma’s en certificaten:

 • HBO Bachelor of Social Work
 • Gewichtsconsulent (en aangesloten bij ‘Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland’)
 • Coaching
 • Neurolinguistisch Programmeren (NLP)
 • Emotie-eten
 • EFT (Emotional Freedom Technique)
 • ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
 • Online Group Coaching
 • Positief Begeleiden
 • Persoonlijke Effectiviteit

Bekend van o.a.:

telegraaf vrouw logo
Nationale Gezondheidsbeurs logo
logo Boost your health blog eetbuien
logo umc amsterdam

Veel gestelde vragen

Waar zit ik aan 'vast' bij het membership?

Als je besluit om in het membership te stappen, dan kun je maandelijks weer gemakkelijk opzeggen door uiterlijk een week voor jouw nieuwe maand een email te sturen naar foruke@spicypepper.nl

De algemene voorwaarden van Spicy Pepper Coaching zijn van toepassing op de Blij met je lijf club.

Kan ik op elk moment opzeggen en hoe doe ik dat?

Je kunt je membership zelf opzeggen op elk gewenst moment, maar uiterlijk een week voordat jouw nieuwe maand ingaat. Dat doe je door een email te sturen naar frouke@spicypepper.nl.

Kan ik opnieuw lid worden als mijn membership heb opgezegd?

Ja! Natuurlijk! Als jij besluit om te stoppen, dan gaan we gewoon als vrienden uit elkaar. Ik juich het alleen maar toe dat je goede keuzes voor jezelf maakt. No hard feelings. En daarom sta ik weer met open armen klaar om je te verwelkomen als je terug wilt komen.

Maar… let wel op: het kan zijn dat de prijs hoger wordt. Als je lid blijft, betaal je de prijs die je in je eerste maand betaalde. Als je opzegt en weer lid wordt, betaal je de dan geldende prijs.

Ik leer al superveel van de podcast, blogs en social media. Wat voegt het membership dan toe?

Super dat je me al zo goed volgt! Je leert dus al veel van mij, op je eigen initiatief. Daar ben ik blij mee.

Het membership is een superwaardevolle aanvulling daarop omdat ik hier meer kennis, expertise, opdrachten en oefeningen deel die ik normaal gesproken bij de 1-op-1 coaching deel. Dat is toch net wat specifiekere en specialistischere informatie dan dat ik gratis in mijn podcast, blogs en op social media deel.

Wat zijn onderwerpen die ik kan verwachten?

De basis is dat jij blij met je lijf wordt. Lichaamsacceptatie en zelfliefde zijn hierin de hoofdonderwerpen. Deze zijn altijd het uitgangspunt.

De maandelijkse thema’s kunnen naast lichaamsacceptatie en zelfliefde dus ook gaan over bijv. intuïtief en mindful eten, bewegen, loskomen van dieetcultuur, kleding en uiterlijk, overtuigingen, rolmodellen, gewichtsstigma, bij de dokter, gewichtsneutrale opvoeding, body confidence in je relatie etc.

Kan ik met mijn afslank-wens ook lid worden van de Blij met je lijf club?

Ja, natuurlijk ben je van harte welkom!

Lichaamsacceptatie betekent niet dat je nooit meer af mag vallen en dat het slecht is om jezelf in een slanker lijf te wensen.

Lichaamsacceptatie gaat er juist over dat je vanuit liefde leert zorgen voor je lijf in plaats vanuit haat (omdat je vindt dat je te dik bent en daardoor een hekel hebt aan je lijf).

Je zult merken dat als je leert om voor je lijf te zorgen vanuit liefde voor je lijf, dat je dan gemakkelijker en fijner gezondheid kunt ervaren. Gezondheid gaat namelijk niet alleen over kilo’s maar over nog zóveel meer!

Kan ik ook vragen stellen?

Jazeker! In het membership kun je heel gemakkelijk vragen stellen, inzichten delen en ook jouw tips geven aan andere members die een vraag hebben gesteld. Hoe tof is dat?

Het membership heeft ook een app, dus je hebt de Blij met je lijf club zo bij de hand. Zelfs wanneer je in een pashokje staat en je wel wat rustgevende tips en gedachten kunt gebruiken.

1 keer in de maand is er een live Q&A waarin ik jouw vraag live beantwoord. Ook beantwoord ik live alle andere vragen die zijn ingestuurd. Zo kun je dus ook nog van andere vragen leren.

Kun je niet bij de live Q&A aanwezig zijn? Geen probleem! Ik behandel gewoon jouw vraag en jij kunt de opname van de Q&A later in het membership platform weer terugkijken.

Is de community op Facebook of Instagram?

Nee, de community zit in het membership platform zelf. Het platform heet Huddle en heeft zelfs een app. Het lijkt wel op Facebook of Instagram want je kunt op elkaars berichten reageren en liken. Je vindt er verschillende categorieën, je kunt er zelf berichten in plaatsen en je kunt reageren op andere members.

De Zoom Meet-up is ook een onderdeel van de community. Hiervoor kun je Zoom gratis installeren op je computer, tablet of smartphone.

Moet ik actief zijn in de community?

Nee hoor. Jij doet gewoon lekker jouw ding en als je geen vragen hebt of anderen wilt verder helpen, dan is dat helemaal oké!

Stap NU in de Blij met je lijf club want:

  je kunt alle bestaande video's, opdrachten, oefeningen en podcasts in de Blij met je lijf club doornemen

  Thema’s in de Blij met je lijf club:
  Jezelf leren accepteren en liefhebben
  Leer vertrouwen op je lijf
  Bodychecking
  Bevrijd jezelf van dieetcultuur
  Feestdagen en voornemens
  Intuitief eten:
  – alle 10 principes van intuïtief eten in 10 modules
  – intuïtief eten met/voor kinderen

  Naast online video's, opdrachten en oefeningen ontmoeten we elkaar live via Zoom, krijg je kortingen op andere trainingen en kun je met korting 1:1 coaching krijgen.

  Het is gewoon een toffe club en het gaat je superveel brengen om jou voor de rest van je leven blij in je lijf te laten voelen!

  Blij met je lijf club bodypositivity bodyconfidence

  Nooit meer het gevoel dat je je leven verkloot met eten.

  Hoe je met zelfliefde en lichaamsacceptatie weer rust rondom eten en je lichaam krijgt!